Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Geçitköy Barajı’nın temel atma törenine katılmak amacıyla bugün KKTC’ye gelecek.

TC Lefkoşa Büyükelçiliği Basın Müşavirliği’nden verilen bilgiye göre, Atalay ve Eroğlu bugün saat 10.30’da özel uçakla gelecek. Atalay ve Eroğlu ortak temas ve etkinlikler yanında ayrı ayrı temaslar yaparak bazı toplantılara da katılacak.

Atalay ve Eroğlu, saat 15.30’da Geçitköy Barajı’nın temel atma törenine katılacak. Öncesinde saat 13.45’te de Başbakan İrsen Küçük’ün Lefkoşa Merit Otel’de onurlarına vereceği yemeğe katılacak.

Atalay ve Eroğlu saat 21.15’de özel uçakla Ankara’ya dönecek..

ATALAY’IN PROGRAMI

Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, adaya gelişinin ardından ilk olarak saat 11.00’de Golden Tulip Otel’de üniversite rektörleriyle toplantı gerçekleştirecek.

Yemek ve törene katıldıktan sonra saat 19.00’da, Lefkoşa Golden Tulip Otel’de turizm sektörü temsilcileriyle çalışma yemeğinde bir araya gelecek olan Atalay, aynı yerde saat 20.30’da BRT’nin canlı yayınına katılacak.

EROĞLU’NUN PROGRAMI

Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise, ilk olarak saat 11.00’de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından kabul edilecek.

Eroğlu saat 11.45’te Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, saat 12.15’te de Başbakan İrsen Küçük tarafından kabul edildikten sonra Golden Tulip Otel’deki yemeğe ve ardından da Geçitköy’deki temel atma törenine katılacak.

Konuk Bakan Eroğlu, saat 17.30’da Yakın Doğu Üniversitesi’nde “Su ve Medeniyet” konulu konferansa katılacak. Eroğlu, saat 19.00’da BRT’de canlı yayına katıldıktan sonra saat 19.30’da Niyazi Mirage Restaurant’ta Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu tarafından verilecek akşam yemeğine katılacak.