Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Başbakan İrsen Küçük, dün, UBP Genel Merkez Yönetim Kurulu’nu ardından da Parti Meclisi’ni topladı.

 

UBP Parti Meclisi Genel Başkanları İrsen Küçük'e yüklenirken, tansiyonun yüksek olması nedeniyle toplantı "erken" bitirildi.

Küçük, sıradaki pekçok konuşmacı daha söz almadan toplantıyı bitirdi ancak "ikinci devre" için tarih vermek zorunda kaldı.

Parti Meclisi, bir sonraki toplantının kararının alınmasını istedi ve Şubat'ın ikinci haftası, yeni bir toplantının kararına varıldı.

Özellikle parti başkanı, Başbakan İrsen Küçük ile Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy arasında tam bir "laf düellosu" yaşandı.

UBP Parti Meclisi, Kıbrıs'taki barış görüşmelerine yönelik Cumhurbaşkanı Eroğlu'na "destek" vermek dışında, kendi içinde ise tam bir gerilim yaşadı.

 

  • Küçük'ten Taçoy'a: Benim sırtımdan milletvekili, ilçe başkanı oldun. Seni ne genel sekreter ne de başkan seçtiler.

 

  • Taçoy'dan Küçük'e: Partiyi yönetemiyorsunuz, hükümeti yönetemiyorsunuz. Sözlerimizi tutmadık. Partizan istihdamlarınız konuşuluyor. Kendine çeki düzen ver.

 

  • Kamil'den Küçük'e: Çok sinirlisiniz, partilileri kırıyorsunuz. Biri size 8'inci sıradan milletvekili seçildiğinizi hatırlatacak!

 

  • UBP PM'den: "Karşıtlarınıza saldırsın diye, tetikçi köşe yazarı tuttunuz, devlette maaşa bağladınız."

 

  • "KTHY'ye istihdam rezaletini, herkesin isyan ettiği elektrik zammının ardından KIB-TEK'e partizanca istihdamları bu halk görüyor, ayıplıyor…"

 

TOPLANTI SONRASI AÇIKLAMA

Başbakan İrsen Küçük, Parti Meclisi sona erdikten sonra basına yaptığı açıklamada, 14.30’da UBP MYK’sının toplandığını ve toplantının bir saat sürdüğünü ifade ederek, daha sonra toplanan Parti Meclisi toplantısının da 3 saat devam ettiğini ifade etti. 
UBP Tüzüğü’ne göre en geç üç ayda bir Parti Meclisi toplantılarının yapılması gerektiğini hatırlatan Küçük, araya yılbaşının girmesi nedeniyle dört aydır Parti Meclisi toplantılarının yapılamadığına dikkat çekti.

Tam katılımla Parti Meclisi toplantısının gerçekleştirildiğini söyleyen Küçük, özellikle iki yasa tasarısı hakkında Parti Meclisi üyelerine bilgi sunulduğunu kaydetti. 
Söz konusu iki yasanın Askerlik Değişiklik Yasa Tasarısı ile Özelleştirme Yasa Tasarısı olduğunu belirten Küçük, özellikle Özelleştirme Yasa Tasarısı görüşülürken KTHY’de işten durdurulan personelin istihdamlarının gündeme geldiğini aktardı.

Küçük, istihdamlar konusunda Özelleştirme Yasası’na geçici madde konulduğunun altını çizdi.

UBP içerisindeki karışıklıkla ilgili kendisine yöneltilen bir soruya ise Başbakan Küçük, UBP’de parçalanma olmadığını, olmayan bir şeyin tartışmasının da yapılamayacağını söyledi. UBP Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy’un son dönemde yaptığı açıklamalarla ilgili soruya da Küçük, Taçoy’un da konuşma yaptığını, en uzun konuşmayı da Taçoy’un gerçekleştirdiğini ifade etti.

Bir sonraki Parti Meclisi toplantısının 16 Şubat’ta gerçekleştirileceğini kaydeden Küçük’ün ardından Genel Sekreter Ertuğrul Hasipoğlu, her Parti Meclisi toplantısında bundan sonraki toplantının tarihinin belirleneceğini kaydetti.