Başbakan Ersin Tatar bugün  ilk olarak  Reyhanlı Belediye Başkanı  Mehmet Hacıoğlu’nu makamında ziyaret  etti.

Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu yaptığı açıklamada, Başbakan Ersin Tatar’ı 10 yıl önce ilçede misafir ettiklerini, ikinci kez ağırlamaktan büyük onur duyduklarını ifade etti.

Reyhanlı’nın 99 bin nüfusu olan “ensar” ilçe olduğunu kaydeden Hacıoğlu, Suriye’den gelen misafirleri ilçede en iyi şekilde ağırlamaya  çalıştıklarını ifade etti.

Hacıoğlu, ilçede ekonomik faaliyetlerin  tarım ve nakliye üzerine yoğunlaştığını Kıbrıs’taki meyve cinslerinin yetiştirilmesi için çalışmalar yapıldığını söyledi.

Başbakan Ersin Tatar da Reyhanlı’nın önemli bir bölge olduğunu, bu ilçeden KKTC’ye yerleşen bir çok KKTC vatandaşı olduğunu söyledi.

Başbakan Tatar, Türkiye’nin desteğiyle KKTC’yi daha güçlü kılmak için  birlik ve beraberliği koruyarak daha iyi noktaya gelebilmesi için  gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Reyhanlı’yı ziyaretlerinin KKTC’deki Reyhanlıları da onore ettiğini söyleyen Tatar, Reyhanlı ve Hatay’a KKTC’nin selamlarını iletti.

Başbakan Tatar, Anadolu insanı ile Kıbrıs Türk halkının “et ve tırnak” gibi olduğunun vurgulayarak “bizi hiçbir güç ayıramaz” dedi.

Başbakan Tatar daha sonra Reyhanlı Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Necmeddin Zaroğlu’nu ziyaret etti.

Tatar burada,  Reyhanlı Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri ile de bir araya geldi.

Aynı zamanda YDP Milletvekili Bertan Zaroğlu’nun da amcası  olan Necmeddin Zaroğlu, Türkiye’nin birliğini bozacak tehditler devam ederken Başbakan Ersin Tatar’ın  Barış Pınarı Harekatı’yla ilgili yaptığı açıklamaları ve desteği için Başbakan’a şükranlarını sundu.

Necmeddin Zaroğlu Bertan Zaroğlu’nu üniversite okuması için KKTC’ye gönderdiklerini,  orada yerleşerek vatandaş olduğunu belirterek; “Biz burada siyaset yapmasını arzu ediyorduk ama o  KKTC’nin haklı davasına katkı sağlamak amacıyla orada  siyaset yapmak istediğini söyledi” ifadelerini kullandı.

Necmeddin Zaroğlu, Türk  iş dünyası olarak KKTC’nin istihdamına katkı sağlamak için KKTC’de yatırım yapmak isteyen iş insanları  olduğunu sözlerine ekledi.

Başbakan Ersin Tatar da, Reyhanlı ile özel bağları bulunduğunu belirterek, 1974’ten sonra KKTC’ye yerleşen Reyhanlılarla birlikte KKTC’nin  milli menfaatleri için birlikte çaba sarf ettiklerini söyledi.

Türkiye’nin teröre karşı verdiği mücadeleye dikkat çeken  Tatar, “ Türkiye’nin verdiği mücadelede her zaman yanındayız” dedi.

Kıbrıs’ta sürdürülen müzakerelerde  ortaklık temelinde federal anlaşmanın ortaya çıkmadığını söyleyen  Tatar, anlaşmanın egemen  eşitlik temeli zemininde olması gerektiğini o zeminin  de devlet olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin desteğinin Kıbrıs Türk halkı için çok önemli olduğunu söyleyen  Tatar, TC ve KKTC’nin yolu, gönlü, tarihi ve kaderi bir olduğunu vurguladı.

KKTC’de 45 yıl içerisinde  ekonominin belli bir noktaya geldiğini vurgulayan Tatar, Anamur’dan gelen suyun tarımda kullanılmasıyla birlikte  önemli iş birliği fırsatlarının doğacağını sözlerine ekledi.

Başbakan Tatar’a Reyhanlı ziyaretinde YDP Milletvekili Bertan Zaroğlu AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi ve  KKTC Mersin Başkonsolosu  Zalihe  Mendeli  eşlik etti.