Başbakan İrsen Küçük, KKTC Rekabet Kurulu ile iş birliği protokolü imzalamak amacıyla KKTC’ye gelen TC Rekabet Kurumu heyetini kabul etti.

Ziyarette, konuk heyete, KKTC Rekabet Kurulu Başkanı Yenal Süreç eşlik etti.

Görüşmede konuşan TC Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı, düşüncelerinin ve niyetlerinin KKTC’nin huzur, refah, mutluluk, kalkınma ve gelişimi yönünde olduğunu kaydetti ve  düşüncelerini aktarmak, bu amaçla neler yapılabileceğini görüşmek üzere KKTC’de olduklarını ifade etti.

KKTC Rekabet Kurumu’ndan bir heyeti yazın misafir ettiklerini, şimdi de bir iade-i ziyarette bulunduklarını dile getiren Kaldırımcı, KKTC Rekabet Kurulu ile bir protokol imzalayacaklarını söyledi.

Ne tür bir iş birliği yapılabileceklerini de ele alacaklarını dile getiren Kaldırımcı, yarın Girne’de gerçekleştirilecek olan rekabetle ilgili bir toplantıya da katılacaklarını da aktardı.

KKTC Rekabet Kurulu’nun başarılı olması için her türlü destek ve katkıya hazır olduklarını ve ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Kaldırımcı, KKTC  Rekabet Kurulu’nun başarılı olmasını temenni etti.

KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük de,  Türkiye’nin kurumlarının kazandığı deneyimlerin kendilerinin de kazanımı olduğunu ifade etti  ve bir çok konudaki deneyimlerin  kendilerine aktarıldığını söyledi.

KKTC Rekabet Kurulu’nun yeni kurulduğunu ve Türkiye’deki rekabet Kurumu’nun deneyim ve çalışmalarından mutlaka  yararlanacağını belirten Başbakan Küçük, Anavatan Türkiye’ye her konuda verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

Küçük, imzalanacak olan iş birliği protokolünün KKTC ekonomisine katkı koyacağından şüphesi olmadığının da söyledi.