Van depreminin ardından dış yardım alınmaması, özellikle yabancı ülkelerin arama kurtarma ekibi gönderme isteğinin Türkiye tarafından kabul edilmeyip sadece "not edilmesi" en çok tartışılan konulardan biri oldu deprem sonrasında.Ve şimdi aynı derece tartışılacak bir yardım gerçekleşti...

Kuzey Irak'ta Mesud Barzani liderliğindeki Irak Kürdistan Demokratik Partisi, depremzedeler için kullanılmak üzere Türk Kızılay'ına bir milyon dolar bağışta bulundu. IKDP'den bir heyet bu sabah Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'nu ziyaret etti. Ziyarette Türk Başkonsolos'a Irak Kürdistan Demokratik Partisi'nin Van'daki depremde zarar görenlerle dayanışma içinde olduğu söylendi.

Heyet, bu dayanışmanın bir örneği olarak da Türk Başkonsolos'a, Kızılay'a iletilmek üzere bir milyon dolarlık bir çek teslim etti. Iraklı Kürtler, her türlü yardıma hazır olduklarını da bildirdiler. Parayı teslim eden Kuzey Irak Başbakan Yardımcısı.. “Biliyoruz sizin böyle bir şeye ihtiyacınız yok. Ancak biz Türkiye’nin yanında olduğumuzu göstermek için bu parayı topladık.

Bunu Kızılay’ın Van için açtığı yardım hesabına yatırmanızı rica ediyoruz” diyerek yardım parasını Başkonsolos'a teslim etmişler. Başkonsolosluğu ziyaret eden heyette IKB Başkanı Mesut Barzani'yi ve IKB hükümetini temsilen Başbakan Yardımcısı Azad Bervari beraberinde Sağlık Bakanı Tahir Havrami ve Erbil Valisi Nevzat Hadi yer alıyor.