Barış Ruh ve Sinir Hastanesi’nin, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu’nun himayesinde, Sağlık Bakanlığı ve Radyo Vatan’ın da katkılarıyla yeniden düzenlenen çok amaçlı salonu, hizmete açıldı.

Barış Ruh ve Sinir Hastanesi’nde saat 11.00’de düzenlenen törenle hizmete giren salonun açılışında, Barış Ruh ve Sinir Hastanesi Başhekimi İnci Taşyürek, Meral Eroğlu ve Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından katkı koyanlara hediyeler verildi ve düzenlenen salonda filim gösterimi yapıldı.

TAŞYÜREK

Barış Ruh ve Sinir Hastanesi Başhekimi İnci Taşyürek, konuşmasında, hastanelerinin 1981 yılında hizmete girdiğini belirterek, 31 yıldır bu hastanede hizmet verdiklerini belirtti.

Yıllar içerisinde binanın bazı yerlerinin yıprandığını ve bazı alanların tadil edilemediğini anlatan Taşyürek, salonu düzenleyen ve beraberinde iç bahçeye bir de çardak yapılmasına vesile olan herkese teşekkür etti.

EROĞLU

Meral Eroğlu ise, güzel bir olay için bir araya geldiklerini belirterek, Barış Ruh ve Sinir Hastanesi’ni çok sık ziyaret ettiğini ve ziyaretlerde kapalı duran bir kapının ilgisini çektiğini ve çok amaçlı salon için harekete geçtiğini anlattı.

Sağlık Bakanlığı ve Radyo Vatan’ın katkılarıyla salonu bugünkü haline getirebildiklerini söyleyen Eroğlu, dileğinin bundan sonraki dönemde bu salonda çeşitli etkinlikler yapılması olduğunu belirtti.

Eroğlu, her zaman hastanın ve aczin yanında olmak için çok çalıştığını ifade ederek, “kimsenin yarınının garantisi yok. Hayatın kime ne getireceği belli olmaz. Düşenin elinden tutmak lazım” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın ihtiyaçlı kişilere zaten yardım ettiğini belirten Eroğlu, sosyal etkinliklerle de ilgilenmenin kurumların görevi olduğunu ve kendisinin de üniversitelerle konuşarak salona hayat vermek için projeler belirlediklerini söyledi.

KAŞİF

Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif ise, salonu 3 yıl önce gördüğünde içine girilemeyecek halde olduğunu ve nasıl adam edeceklerini düşünmeye başladıklarını belirterek, Radyo Vatan’ın ve Meral Eroğlu’nun katkılarıyla bugünlere geldiklerini söyledi.

Bunun yeterli olmadığına, burada tedavi gören kişilerin ortamının huzurlu ve rahat olması gerektiğine işaret eden Kaşif, Barış Ruh ve Sinir Hastanesi’nde kalan hastaların kullandığı tüm mekanları kışa kadar baştan aşağı yenileyeceklerini belirtti.

Kaşif, sadece Barış Ruh ve Sinir Hastanesi’nin değil tüm servislerin daha huzurlu olması gerektiğinin altını çizerek, “Biz bu işe gönül verdik üstesinden geleceğiz” dedi.