Nobel ödüllü gazeteci - yazar Tevekkül Karman, Hatay'daki çadır kentte Suriyeli sığınmacıları ziyaret etti. Karman burada yaptığı konuşmada "Özgürlük için gerekirse şehit olmalıyız" dedi.

Nobel Barış Ödülü sahibi Yemenli Karman, Suriye'deki olaylarla ilgili "Halk devrimi yapmamız lazım, özgürlük için gerekirse şehit olmalıyız" dedi.

Karman, Suriyeli sığınmacıların bulunduğu Hatay'daki Boynuyoğun çadır kentini ziyaret etti.

Yaklaşık 2 bin Suriyeli'nin yaşadığı çadır kentin yetkililerinden bilgi alan Karman, alanı gezdi. Özellikle kadınlar ve çocuklarla yakından ilgilenen Tevekkül Karman, bilişim çadırında da incelemelerde bulundu.

İbadethane olarak da kullanılan çadırda toplanan Suriyelilere seslenen Karman, kendilerinin de Yemen'deki devrimde, çadırlarda yatmak zorunda kaldıklarını ama sonunda amaçlarına ulaştıklarını söyledi.

Çadır kentte kalan Suriyelilerden sabırlı olmalarını isteyen Karman, şöyle devam etti:

''Suriye'de halk devrimi yapmamız lazım, özgürlük için gerekirse şehit olmalıyız. Merak etmeyin geri döneceksiniz hem de umutlarınıza, amaçlarınıza kavuşmuş olarak. Haklarınızı alıncaya kadar baskıya karşı koymalısınız. Müslümanlar, Hrıstiyanlar hepiniz özgürlüklerinize kavuşacaksınız. Beşşar Esad sen diktatörsün, bizim istediğimiz insanlık ve özgürlük.''

Karman Suriyelilerle birlikte ''Özgürlük özgürlük Yemen'den Suriye'ye Suriye'den Yemen'e özgürlük'', ''Şehitlerin kanı üzerine yemin ederiz ki özgürlüğümüze kavuşacağız'' sloganlarını attı.