Baraka Kültür Merkezi aktivistleri, Cumhuriyet Meclisi önünde, gündemdeki Özelleştirme Yasa Tasarısı’na karşı eylem gerçekleştirdi.

“Özelleştirmeye hayır” yazılı pankart açılan ve sloganlar da atılan eylemde, yasa tasarısı protesto edildi. Baraka Kültür Merkezi adına Başak Önel tarafından okunan yazılı açıklamada, “yok olmaya karşı direnen bir halkın omzuna her geçen gün daha fazla yükler bindirildiği” görüşü savunularak “hükümetin bu yasayı rahatça geçirme çabası kabul edilebilir değildir” denildi.

Neoliberal politikaların, insan merkezli bir gelişim yerine, tamamen sermayenin ihtiyaçlarını karşılamak üzere halka rağmen halka sunulduğu; bugün ülkede yaşatılmaya çalışılan sürecin de bu olduğu ileri sürülen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

“Bu yaşananlara karşı direnmek çok önemlidir. Yeşil ya da laik, yerli ya da yabancı; sermayenin her çeşidine karşı, emekten, yani halktan yana bir direniş örgütlemek, bugün kaybedecek bile olsak, gelecek için deneyim biriktirebilmek açısından en temel görevimiz olmalıdır.”