Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi’nde (SSEML), yenilenen Atatürk büstü ve Motorlu Araçlar Teknolojisi Atölyesi açılışları Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst ve Maliye Bakanı Ersin Tatar’ın katıldığı törenle yapıldı.
Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve bayrakların göndere çekilmesinin ardından, Okul Müdürü Hüseyin Koze bir konuşma yaptı.
Koze, mesleki eğitimde ilk akla gelen okulun SSEML olduğunu, 1959’dan beri gelişip büyüyerek eğitime katkı yaptığını söyledi.
Tüm atölyelerde görüntülü eğitim, rüzgar ve güneş enerjisinden enerji, otomasyon sistemleri, ve 57. Kanaldan 1 km. çapında TV yayınıyla lisenin gelişmiş tüm teknolojik imkanlara sahip olduğunu kaydeden Koze, Atatürk büstünün revize edilmesi ve okula yapılan katkılardan dolayı Türkiye Cumhuriyeti, Eğitim Bakanlığı, UKÜ ve Elektrik Mühendisleri Odası ile Elektrik Müteahhitleri Birliği’ne teşekkür etti.
Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst de, KKTC’nin 1983’ten beri adım adım gelişimini ve yükselişini sürdürdüğünü kaydederek, meslek liselerinin bütçede en fazla paya sahip okullar olduğuna işaret etti.
Dürüst, 7-8 yıl sonra Kızılbaş’ta yeni bir okul kampusunun hayata geçirileceğini de söyleyerek, meslek liselerinin artık sınavla öğrenci kabul ettiğine dikkat çekti ve ilimle ileriye gidileceğinin altını çizdi.
Dürüst, ara eleman yetiştirmenin önemine de işaret ederek, Maliye Bakanı Tatar’ı da, ileride ekonomiye ara elemanlarla yapılacak katkıları yerinde görmesi için açılışa davet ettiğini söyledi.
Maliye Bakanı Ersin Tatar da öğrencilere seslenerek, zaman ve imkanlarını iyi değerlendirerek, KKTC’nin geleceğinde kendilerine yer edinmelerini istedi.
Tatar, çeşitli kuruluş, üniversite ve sivil toplum örgütlerinin (STÖ) yaptığı katkıların KKTC’nin geleceği için olduğunu da söyleyerek, ara eleman sıkıntılarının giderilmesi, işsizliğe çare bulunması ve ekonomi piyasasında yer edinmenin -aile ve öğretmenlerin de desteğiyle- gençlerin elinde olduğunu vurguladı.
Konuşmaların ardından Dürüst ve Tatar yenilenen Atatürk Büstü’nün açılışını yaptı ve öğretmenler eşliğinde motorlu araçlar teknolojisi atölyelerini gezdi.