Resmi Gazete’nin 24 Ocak 2012 tarih ve sayı 18 olarak yayımlanan sayısındaki karar şöyle:

“Bakanlar Kurulu, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun idari ve mali olarak özerklik temelinde yeniden yapılandırılması için yasal çalışma başlatılmasına karar verir.”

El-Sen’in altı günlük eylemi de kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla kalktı.

EKİPLER EK MESAİ TELEP ETMEDEN BU AKŞAMDAN İTİBAREN ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAK

Özelleştirme Yasa Tasarısı’na karşı eylemde olan El-Sen’in bağlı olduğu Türk-Sen’in Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, hükümet ve sendikalar arasında uzlaşmanın sağlandığını, Bakanlar Kurulu’nun KIB-TEK’in idari ve mali olarak özerklik temelinde yeniden yapılandırılması için karar ürettiğini söyledi.

TAK Muhabirinin sorularını yanıtlayan Türk Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, Başbakan İrsen Küçük’ün Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında kendisini telefonla arayarak, kararı bildirdiğin belirterek, kendisinin Teknecik’te olduğunu ve kararı işçilere de onaylattıklarını kaydetti.

Kararın resmi gazetede yayımlanacağını ve kendilerine gönderileceğini ifade eden Bıçaklı,  resmi gazete de ellerine geçer geçmez ekiplerinin santrali teslim alacaklarını belirtti.

Eylem yapmaktaki amaçlarının hiç bir zaman para olmadığını vurgulayan Arslan Bıçaklı, amaçlarının Kıbrıs Türk toplumunun mallarına sahip çıkmak olduğunu söyledi.

Ekiplerinin ek mesai talep etmeden bu akşamdan itibaren çalışmalara başlayacağına da dikkat çeken Arslan Bıçaklı, bu akşamdan itibaren santralin halka düzenli elektrik enerjisi verebilmesi için çalışacaklarını sözlerine ekledi.