Bağlıköylüler ve Bağlıköy’e gönül verenler, köyü yeniden canlandırmak ve doğasıyla kültürüyle, sosyal yaşamıyla bölgeyi turizme kazandırmak amacıyla girişim başlatıyor.

Trodos Dağları’nın eteklerinden Akdeniz’e kucak açan Bağlıköy’ü tanıtmak, eko turizm merkezi görüşünü kağıt üzerinden yaşama geçirmek isteyen köylüler ilk adımı yarın atıyor.

Bağlıköylüler’in başlattığı girişime, Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bölgedeki ve KKTC’deki birçok sivil toplum örgütü de destek veriyor.

Köylülerin, sivil toplum örgütlerinin ve doğaseverlerin işbirliğiyle hazırlanan programa göre Bağlıköy’e gönül vermiş olanlar, yarın saat 09.00’da Lefke Avrupa Üniversitesi önünde toplanarak, köye yürüyecekler. Yağmurlardan sonra yeşeren ve zengin bir faunaya sahip olan güzergah üzerinde, fotoğraf sanatçıları ve doğa tutkunları fotoğraf çekecek.

Bağlıköy’de “orkide vadisi” olarak isimlendirilen ve burasının bir marka olarak tescillenmesini hedefleyen ekip, saat 11.00 sıralarında köy merkezindeki kahvehanede toplanacak. Burada, köylülere yönelik bilinçlendirici konuşmalar yapılacak. Katılımcılar, köy kahvesinde herse, pilavuna, hellimli, zeytinli, paluze ve diğer köy ürünlerini tatma, satın alma olanağına da sahip olacaklar.

Katılımcılar, girişimin ilk etkinliğinde köye fidan dikerek, Bağlıköy’ün el değmemiş doğasına yeşille katkıda da bulunabilecek.

Girişimi düzenleyen öncülerden olan mimar Gökan Borhan, KKTC’nin her yanında yaşayan Bağlıköylüler’e çağrı yaparak etkinliğe katılmalarını istedi.

Borhan, ayrıca doğaseverlerin ve etkinliğe ilgi duyan her kesimin, özellikle medyanın ilgisini beklediklerini belirterek, “El ele vererek şirin köyümüzü canlandıralım. Elimizden kaymakta olan kültür varlığımıza sahip çıkalım, sahip olduğumuz doğal zenginliğin farkına varalım” dedi.