BAF TÜRK BİRLİĞİ İLE ŞEHİT AİLELERİ VE MALÜL GAZİLER DERNEĞİ’NDEN MESAJ

Baf Direnişi ve direnişte şehit düşenler, Güzelyurt Şehitler Anıtı’nda yarın düzenlenecek törenle anılacak.

Güzelyurt Kaymakamlığı’ndan verilen bilgiye göre, tören saat 10.00’da anıta çelenklerin sunulmasıyla başlayacak. Saygı Duruşu, İstiklâl Marşı ve bayrakların göndere çekilmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılıp, şiir okunacak.

Baf Türk Birliği Başkanı Esat Fellahoğlu, yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, Baf mücahidinin, Baf halkıyla bütünleşerek, Rum saldırılarına karşı cesaretle karşı koyup, efsanevi bir savunma sergileyerek atalarından emanet aldığı topraklarda esaret altına yaşamayı önlediğini söyledi.

Fellahoğlu, Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlamayı tutkuyla hedef alan Rumlar’ın, 9 Mart 1964’de her türlü ağır silahlarla donanmış 2 bin kişilik bir kuvvetle 150 kişilik mücahidin savunduğu Baf’a saldırdığını belirtti.

Fellahoğlu, “Rum, bu Türk direnişini en çok 2 saat içinde yok edeceği hesabı içindeydi. Ama mücahitler, imanla, ananevi kahramanlıkla, kararlılıkla ve görülmemiş bir cesaretle bölgesini savundu. İki saate değil, iki günde bile Rum bölgeye sokulmadı. Şehitler verdi, ama canını dişine takarak direndi ve düşmanı bölgesine sokmadı” dedi.

ERTAN ERSAN

Bu arada Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Genel Başkanı Ertan Ersan, Baf Direnişi ile bu direnişte şehit düşenlerin, Kıbrıs Türkü’nün adada egemen ve özgür yaşama kararlılığının “kanla ifadesi” olduğunu söyledi.

Ersan, “Yüzlerce şehit  vererek toplu mezarlarda ve yok olmanın eşiğinden dönen Kıbrıs Türkü, bugün özgür ve egemen bir devlettir. Gerçek barışın sembolü KKTC’dir. Kıbrıs Türk halkının yegane dayanağı Anavatanımız Türkiye’dir” dedi.