Mısır'daki emniyet birimlerinde darbe karşıtı 54 genç kıza yönelik tecavüz vakasının belgelendiği ve kızlardan bazısının hamile olduğu iddia edildi.

Tecavüz mağduru bir genç kız aynı gün tam 14 kez tecavüze uğradığını söyledi.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi kaynakları, emniyet birimlerinde uğradığı tecavüz sonucu gebe kalan genç kızlardan bazısının kürtaj olduğunu, bazısının ise şu an 7 ila 8 aylık hamile olduklarını öne sürdü.

Yetkililer, hapishane, karakol, emniyet müdürlükleri ve polis araçlarında meydana gelen tecavüz vakalarının, Darbe Karşıtı Kadınlar Hareketi ve bağımsız insan hakları örgütü temsilcilerinin şubat ve mart ayında oluşturduğu dinleme komiteleri tarafından belgelendiğini söyledi.

Komitelerin, serbest bırakılan genç kızlar ve aileleri ile konunun hassasiyetinden dolayı medyadan uzak yaptığı görüşmelerde, emniyet kurumlarında meydana gelen taciz ve tecavüz vakalarını dinlediği ifade edildi.

AYNI GÜNDE 14 KEZ TECAVÜZE UĞRADI

Genç kızlardan ikisinin de aynı gün içerisinde 14 kere tecavüze uğradığı ve mağdur kızların psikolojik bunalıma girdiği belirtildi. Emniyet kaynakları ise bu söylentilerle uluslararası kamuoyunun tepkisinin çekilmeye çalışıldığını iddia ederek, cezaevleri ve emniyet merkezlerinde gerçekleştiği söylenen tecavüz iddialarını yalanlamıştı. Mısır makamlarından ise söz konusu iddialara henüz bir cevap gelmedi.