Lefkoşa’nın Göçmenköy bölgesinde oturan Ayfer Baysaloğlu, hem evlat hasretini, hem de geçim zorluğunu birlikte yaşıyor. 
Eşini 10 yıl önce kaybeden Baysaloğlu, 3 evladının da işsizlik nedeniyle İngiltere’ye göç ettiğini belirtirken, “Bana ayda 450 TL maaş veriyorlar. Sadece bir ilaca 50 TL veriyorum ve geçinemiyorum” diyor.

Ay sonunu çıkaramıyorum

Eşinin 10 yıl önce vefat ettiğini ve yalnız yaşadığını anlatan Baysaloğlu, aylık maaşının 450 TL olduğunu ve bu para ile geçinmek zorunda kaldığını söyledi. 
Bazı zaman ise aldığı maaşın ay sonuna kadar yetişmediğini anlatan Baysaloğlu, böyle durumlarda evlatlarının kendisine yardım ettiğini belirtti.
Aldığı maaşın çoğunun sağlık harcamalarına gittiğini ifade eden Baysaloğlu, hastaneden de şikayetçi oldu. Hayatın çok zorlaştığına ve ilaçlar dahil olmak üzere her şeyin fiyatının çok arttığına dikkat çeken Baysaloğlu, sadece ilaç almak için 50 TL vermek zorunda kaldığını söyledi.

Bazen tedavi olamadan hastaneden ayrılıyorum

Hastanenin çok yoğun olduğunu anlatan Baysaloğlu, yeterli hizmet alamadıkları gibi bazı günler tedavi olamadan hastaneden ayrılmak zorunda kaldığını da belirtti. 
Ayfer Baysaloğlu, “Para önemli ama sağlığımız söz konusu olunca, parayı ikinci plana atıyoruz. Önemli olan sağlığımıza kavuşmak için tedavi olmaktır. Ancak, o da olmuyor. Yoğunluktan tedavi de olamıyoruz” dedi.
Kendisi gibi yaşlıların hastaneye herkesten çok daha fazla ihtiyacı olduğunu dile getiren Baysaloğlu, yetkililere çağrı yaparak, hastanede yaşlılara karşı gerekli duyarlılığın gösterilmesini istedi.

Sular evimize giriyor

Baysaloğlu, belediye hizmetlerinden memnun olmakla birlikte, yağan yağmurlardan sokakta biriken suların evlerine kadar girdiğini söyledi.
Bu konuda belediye yetkililerini defalarca uyarmalarına rağmen gerekli önlemlerin alınmadığını iddia eden Baysaloğlu, “Sular zaman geçtikçe çirkefe dönüşüyor ve ev kokudan oturulmaz hale geliyor. Ben yalnız yaşayan biriyim. Bu eziyeti bize çektirmesinler” dedi.
Hükümete de seslenen Baysaloğlu, maaşların artırılmasını talep etti. 













KAYNAK : KIBRIS