Lefkoşa’da bir ev… Yoksulluk, mutsuzluk ve çaresizlik kapıdan girer girmez yüzünüze vuruyor adeta… Bir anne ve özürlü kızı var evde… Yaklaşık 700 TL’lik özürlü maaşının büyük kısmı, sağa sola gidiyor; sadece mutfak için 200 TL kalıyor… Ve Özcan Hiçkorkmaz adlı anne, kızının özürlü maaşından kalan 200 TL ile karınlarını doyurmaya çalışıyor.
Sıkıntılarını anlatmakta zorlanan ya da çekinen Özcan Hiçkorkmaz, ne yapacaklarını bilemez ve çaresiz durumda olduklarını söyledi.
“Yurt dışında bir kızım var o da rahatsız” diyen Hiçkorkmaz, ona bakmak için Londra’ya gittiğini ve yeni döndüğünü kaydetti. 

Kıbrıs’ta yaşamanın artık çok pahalı olduğunu ifade eden Hiçkorkmaz, şunları anlattı:

“Geçinemiyoruz. Nasıl geçinelim? Sadece özürlü kızımın maaşı var onun parasıyla aç kalmamak için çabalıyoruz ama bazı günler ağzımıza bir lokma koymadan geçiriyoruz. Mutfak için 200 TL kalıyor. Bu para ile hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Elektrik, su ve diğer borçlar yığıldı. Nasıl ödeyeceğimizi hiç bilmiyorum.”

Memleket ne idi ne oldu

Hiçkorkmaz şunları da dile getirdi:

“Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çok sıkıdayız. Geçmişte Cumhurbaşkanlığında işlerdik. İşten çıkarttıkları için emekli de olamadık. Şimdi perişan olduk. Her ay nasıl geçineceğimizi, nasıl ay sonunu getireceğimizi düşünüyoruz. Memleket nasıldı şimdi nasıl oldu. Ne hale geldik! Memleket çok bozuldu. Çok pahalı oldu. Her gün yapılan zamlarla daha da perişan olduk.  Hükümetin dar gelirliyi düşünerek bazı madde ve ürünlere artış yapmaması gerekir.”
Bu arada belediyenin hizmetlerinden memnun olduğunu anlatan Hiçkorkmaz, evlerinin önünün temizlenip, çöplerin de toplandığını söyledi.











KAYNAK : KIBRIS