Hamas, ateşkes görüşmeleri için Mısır'a gidecek olan heyette "güvenlik" nedeniyle Gazze'den hiçbir yetkilinin bulunmayacağını belirtti.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in özellikle Mısır ve Gazze arasındaki Refah bölgesine düzenlediği saldırılara dikkati çekerek, "Mısırlı yetkililerle görüşmelere başlamak üzere Kahire'ye gidecek olan heyette 'güvenlik şartları' nedeniyle Gazze'den herhangi bir yetkili bulunmayacak" ifadelerini kullandı.

Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, İsrail ile Filistinli gruplar arasındaki ateşkes görüşmelerine katılmak için Filistinli heyetin yarın Mısır'ın başkenti Kahire'ye gideceğini söylemişti.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, İsrail ile Hamas arasında üç günlük insani ateşkes sağlanması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurmuştu. Hamas da dün sabah 08.00'de başlayan 72 saatlik "insani ateşkesi" kabul etmişti.

Mısır da bunun üzerine İsrail ve Filistin'e, müzakereci heyetlerini Kahire'ye göndermeleri çağrısında bulunmuştu.

İsrail ordusu, ilanından yaklaşık 2 saat sonra ateşkesi ihlal ederek, Refah kentinin doğusuna topçu saldırısı düzenlemişti.