Hürriyet'in haberine göre Ukrayna'daki Rus yanlılarının 100'den fazla ihlal yapması sonucu Ukrayna ordusu Rus yanlısı grupların etrafında konuşlandırıldı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Peter Poroşenko, ayrılıkçıları ateşkes süresince 100 ’den fazla ihlal yapmakla suçladı. Ukrayna ordusu da ülkenin doğusunda büyük bir askeri yığınak yapmaya başladı. Motorize toplar ve obüsler, Rus yanlısı grupların çevrelerine konuşlandırıldı. Operasyona Ukrayna jetleri ve tankları da katıldı. Ukrayna haber ajansı Unian, Slavyansk ’taki ayrılıkçıların kampının top ateşine tutulduğunu ve Rus yanlılarından yaklaşık 250 kişinin öldüğünü iddia etti. Ayrılıkçı gruplar ise saldırı öncesinde hazırlıklı olduklarını ve bahsedilen can kaybı sayısının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Rus yanlıları, bir helikopter düşürdüklerini ifade ederken, bu iddiaya da Kiev ’den yalanlama geldi.

PUTİN: SOYDAŞLARIMIZI KORUYACAĞIZ

Kramatorsk ’taki çatışmalarda bir halk otobüsü iki ateş arasında kaldı. Olayda 4 kişi hayatını kaybetti; 5 kişi yaralandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Ukrayna lideri Poroşenko ’yu uyararak, “Nerede Rus soydaşımız varsa sonuna kadar arkasında olacağız. Bunun için diplomasinin yanı sıra savunma hakkımızı da kullanacağız” dedi. 10 günlük ateşkes sırasında bir Ukrayna askeri helikopteri düşürülmüş, bir kontrol noktasına da baskın yapılmıştı. Olaylarda 10 Ukrayna askeri öldürülmüştü.