Din İşleri Dairesi Başkanı Doç. Dr. Talip Atalay, dün akşam ölen Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın İslam aleminde de çok iyi bilinen bir insan olduğunu ifade ederek, "Denktaş dualarla öldü" dedi.

Atalay, Rauf Denktaş'ın vefatı nedeniyle AA'ya yaptığı açıklamada, "Bütün Türk milletinin, İslam aleminin başı sağ olsun. Çünkü İslam aleminde de rahmetli Denktaş çok iyi bilinen bir insandı. Bunu, bir Suudi Arabistan ziyaretinde, tüm dünya Müslüman liderleri ile buluştuğumuz ortamda gördüm. Bir çok insanın onu tanıdığını gördüm. O zaman yeni hastalanmıştı ve liderler de rahmetli Denktaş için Medine'de Peygamber Mescidi yanında dua etmişlerdi" diye konuştu.

Denktaş'ın, rahatsızlığından sonra mucizevi bir şekilde hayatta kalma mücadelesi geçirdiğini kaydeden Atalay, ''Aslında, kendi rızasına uygun bir şekilde ölümün gerçekleştiğini görüyorum. Bu, son derece az insana nasip olacak bir durum'' dedi.
Denktaş'ın, ''Camiye gidin dua edin, dua edin daha fazla çekmeyeyim'' yönünde eşi aracılığıyla yaptığı açıklamaya atıf yapan Atalay, insanların dünkü Cuma namazında Denktaş için dua ettiğini, dün akşam da din görevlilerin Denktaş ölmeden önce tüm camilerde dua ettiğini belirtti ve ''Denktaş dualarla öldü'' ifadesini kullandı.
Herkesin ölümü tadacağını, ölümden kaçış olmadığını kaydeden Atalay, ''İnşallah hepimize güzel ölüm nasip olur. Rahmetli Denktaş da kendi duasına karşılık bularak vefat etti. Allah mekanını cennet eylesin. Sevdikleriyle buluştursun onu'' dedi.
Denktaş'ın ölümünün, kimliğinden dolayı büyük kayıp olduğunu vurgulayan Atalay, ''Seveni sevmeyeni herkes için çok önemli bir insan. O nedenle herkesi derinden etkiledi'' diye konuştu.
Bugün camilerde Hatim ve Yasin okunacağını, Denktaş'ın cenazesinin kaldırılacağı Selimiye Camisi'nde de akşam Hatim Duası okunacağın aktaran Talip Atalay, cenazenin kaldırılmasıyla ilgili Din İşleri Başkanlığı olarak protokolü uygun gerekenleri yapacaklarını söyledi.