Kışlada görevli sivil memur Muzaffer Sucu’nun Jandama Genel Komutanlığı’nı durumu aktarması ve usulsüz inşaatları yargıya taşıması üzerine ortaya çıkan skandalda 3 katlı binaların kaçak olduğu belirlendi.

Etimesgut’ta, İstanbul Yolu üzerinde bulunan Jandarma Lojistik Komutanlığı’ndaki inşaatların yapıldığı arsanın ise özel şahıslar ile Hazine’ye ait olduğu belirlendi. İnşaatlara onay vermeyen sivil memur Muzaffer Sucu’nun ise başına gelmeyen kalmadı. Durumu birliğin komutanı Tümgeneral Mustafa İhsan Batı’ya ileten Sucu’nun dilekçesi dikkate alınmayarak onay vermesi için zorlandığı öne sürüldü. Bu üst yazının Jandarma Genel Komutanlığı’na iletilmemesi üzerine üst yazıyı Genel Komutanlığa bizzat ileten memurun, Tümgeneral Batı tarafından görev yeri değiştirilerek, disiplin cezasına çarptırıldığı bildirildi.

İnşaata imza vermemesi ve ardından her ay aldığı disiplin cezalarından sonra sivil memur Muzaffer Sucu, Tümgeneral Batı’nın usulsüz inşaat yapmaya devam etmesini mahkemeye taşıdı. Jandarma Genel Komutanlığı tarafından durumun öğrenilmesi sonrasında apar topar imar çalışmalarına başlandığı kaydedilirken, Hazine arsalarının bir emri vaki ile imarlaştırılması yoluna gidildiği, ancak halen imar sorunu çözülemediği kaydedildi. Birliğin en önemli bölgesinde bulunan özel şahıs arsaları da, mal sahipleriyla anlaşma sağlanmaması nedeniyle sorun olarak kaldı.

SAYIŞTAY DENETLEDİ

Sayıştay yetkilileri bu inşaatlarında yapılmasında sorumluluğu bulunan “istihkam inşaat grupta” 9-13 Ocak arasında inceleme gerçekleştirdi. Bölgede yapılan Sayıştay incelemesinde, İmar Kanunu’nun yanı sıra Lojistik Başkanlığı’nın hazırlamış olduğu mevzuatlara da uyulmadığı tespit edildi.