Bu Yılın İlk Asgari Ücretini Belirlemek Üzere Toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısını Tamamladı.

Çalışanların beklentisinin aksine asgari ücrette herhangi bir değişiklik olmadı ve asgari ücretin brüt 1300 TL olarak uygulanmaya devam etmesine karar verildi.
 
Asgari Ücret Tespit Komisyonu Başkanı Metcooğlu Yaptığı Yazılı Açıklamada, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun Asgari Ücreti Belirleme Çalışmalarına 5 Ocak'ta Başladığını, Bugünkü Toplantısında Da İşçi Ve İşveren Tarafının Ortak Bir Noktada Uzlaşmalarının Olası Görülmemesi Üzerine Önerilerin Ayrı Ayrı Oylanmasına Gidildiğini İfade Etti.
metcooğlu, Toplantıda İşçi Tarafının Bin 800 Tl Aylık Asgari Ücret Önerisinin, İşçi Tarafının 5 Olumlu Oyuna Karşılık Resmi Tarafın 5 Ve İşveren Tarafının 4 Olumsuz Oyuyla Ret Edildiğini Belirtti.
mehmet Metcooğlu, İşveren Tarafının "Bugünkü Şartlarda Asgari Ücrette Herhangi Bir Artışın Gündeme Gelmesi Halinde Bütçe Açığının Büyüyeceği Ve İşsizliğin Artıp Ekonomik Bir Kaosun Olacağı" Gerekçesiyle Asgari Ücretin Ayni Kalması Önerisinin İşveren Ve Resmi Tarafın 9 Olumlu Oyu İle Kabul Edildi.
metcooğlu, Önümüzdeki Süreçte Ekonomik Koşulların İyileşmesi Halinde Bakanlığın Önerisi İle Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun Tekrar Toplantıya Çağrılarak Durum Değerlendirmesi Yapılacağını Bildirdi.
asgari Ücret Tespit Komisyonu Başkanı Mehmet Metcooğlu'nun Açıklaması Şöyle:
"Değiştirilmiş Şekliyle 22/1975 Sayılı Asgari Ücretler Yasası'nın 8. Maddesi Uyarınca Oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Yasanın 9. Maddesinin Verdiği Yetkiye Dayanarak 2012 Yılının İlk Asgari Ücretini Belirlemek Üzere Asgari Ücret Tespit Çalışmalarına 5 Ocak 2012 Tarihinde Başlamış Ve 12 Ocak 2012 Tarihinde Tekrardan Toplanarak Çalışmalarını Sürdürmüş Olup, 12 Ocak, 2012 Tarihinde Çalışmalarını Sonuçlandırmıştır.
5 Ocak 2012 Tarihinde Yapılan İlk Toplantı Sonrasında Gelinen Aşamada Taraflarca Masaya 2012 Yılı Asgari Ücreti İle İlgili Somut Bir Öneri Sunulmamış Olmasından Dolayı Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun Toplantısını 12 Ocak, 2012 Tarihine Erteledi.  
12 Ocak, 2012 Tarihinde Yapılan Toplantıda Genel Ve Ekonomik Durum Değerlendirilmiş Ve Resmi Taraf, İşçi Ve İşveren Tarafının Önerileri Doğrultusunda, Tarafların Ortak Bir Noktada Uzlaşmalarının Olası Görülmemesi Üzerine Ayrı Ayrı Önerilerini Oylamaya Sunmuştur. Buna Göre; 
işçi Tarafının Önerisi Olan, 1,677.-tl Üzerine 2011 Yılında Gerçekleşmiş Olan %14.72 Hayat Pahalılığının Eklenmesi Sonucu Ortaya Çıkan 1,800.-tl Aylık Asgari Ücret Önerisi Oylamaya Sunulmuş Ve Öneri İşçi Tarafının 5 Olumlu Oyuna Karşılık Resmi Tarafın 5, İşveren Tarafının 4 Olumsuz Oyu İle Oy Çokluğu İle Reddedildi. 
işveren Tarafının Önerisi Olan, Bugünkü Şartlarda Asgari Ücrette Her Hangi Bir Artışın Gündeme Gelmesi Halinde Bütçe Açığının Büyüyeceği Ve İşsizliğin Artıp Ekonomik Bir Kaosun Olacağını Gözönünde Bulundurarak Asgari Ücretin Ayni Kalması Önerisi Oylamaya Sunulmuş Ve Öneri İşçi Tarafının 5 Olumsuz Oyuna Karşılık Resmi Taraf İki Tarafın Görüşlerini Dinledikten Sonra Dünya Ve Ülkemizin İçinde Bulunduğu Ekonomik Şartları Da Dikkate Alarak İşveren Tarafının Önerisine 5 Olumlu Oy Vererek, İşveren Tarafının Da 4 Olumlu Oyu İle Asgari Ücret 9 Olumlu Oyla  1,300.-tl Aylık  Asgari Ücretin Devam Etmesine, Oy Çokluğu İle Karar Vermiştir.
önümüzdeki Süreçte Ekonomik Koşulların İyileşmesi Halinde Bakanlığın Önerisi İle Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu Tekrar Toplantıya Çağırıp Durum Değerlendirmesi Yapacaktır."