Başbakan Erdoğan, hükümeti yıkmaya teşebbüs iddiasıyla tutuklanan Başbuğ'un tutuksuz yargılanmasını arzu ettiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Başbuğ’un hakkında, ‘Tutuksuz yargılanma yolu ve yargının süratle neticelenmesi şahsımın ve partimin her zamanki arzusudur’ dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, arzusunun Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un tutuksuz yargılanması olduğunu söyledi. Erdoğan, Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg ile yaptığı görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısında İnternet Andıcı davası kapsamında tutuklanan Başbuğ’un durumuna ilişkin olarak ilk kez konuştu. Erdoğan, konuya ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

Başbuğ mesai arkadaşım

“Bu konuyla ilgili şu anda bir yasal süreç başlamış vaziyette. Bu yasal süreç içerisinde benim herhangi bir yoruma, değerlendirmeye girmem doğru olmaz. Ama iki yıl Genelkurmay Başkanı olarak Başbakan olarak beraber çalıştığımız bir mesai arkadaşımdır.

Tutuksuz yargılama asıl

Ve burada tutuklama yoluyla değil de tutuksuz yargılanma yolu ki her zaman söylediğim tezimdir olması bizim her zaman ki arzumuzdur. Ve bunu da süratle bu noktada neticelenmesi yine şahsımın ve partimin arzudur. Çünkü bu şekildeki bir yolu biz isabetli bir yol olarak görmüyoruz.”