Ehliyeti olmamasına karşın araç kullanan ve pazartesi günü Altınova köyü yakınlarında geçirdiği kaza sonucu 23 yaşındaki kuzeni Fatma Çayır’ın ölümüne, kendisi ve diğer kuzeni Sevgi Çayır’ın yaralanmasına neden olan 17 yaşındaki Ayşe Çakır, ileride yargılanmak üzere dün teminata bağlanarak serbest bırakıldı.
Mahkemenin bağladığı 30 bin TL’lik şahsi kefalet senedini Ayşe Çakır’ın annesi imzalayarak kızının serbest kalmasını sağladı.
Gazimağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen teminat duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Hasan Çaltılı, İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube Amirliği’nde görevli polis çavuşu Gürsel Erkurt’u tanık olarak dinletti.
Zanlının GU 288 plakalı salon aracı ehliyeti olmadığı halde kullandığını anlatan tanık polis, zanlının kullanımındaki araçla Sınırüstü-Altınova anayolunun 2 ve 3. kilometreleri arasında, Altınova’ya doğru seyrettiği sırada aracın direksiyon hâkimiyetinin kaybolmasıyla yolun solundan çıkıp 2 takla atarak durduğunu söyledi.
Söz konusu trafik kazasında aracın ön koltuğunda yolcu olarak bulunan Fatma Çayır’ın hayatını kaybettiğine değinen Gürsel Erkurt, zanlı aleyhine yürütülen soruşturmanın sona erdiğini, zanlının lise 2. Sınıf öğrencisi olduğunu ve uygun bir teminatla serbest bırakılmasını talep etti.
Zanlının Avukatı Öner Şerifoğlu ise; kazada hayatını kaybeden genç kızın, zanlının halasının kızı olduğunu belirterek, aileler arasında husumet bulunmadığına dikkat çekti.
Öner Şerifoğlu, mahkemeden kefil kefaletine ağırlık vermesini talep etti.
Yargıç Hale Ahmet Raşit, zanlının bir ebeveyninin 30 bin TL’lik kefalet senedi imza etmesini emrederken pasaport ve seyahat belgelerine el koyarak, Ayşe Çakır’ın yargılanıncaya kadar KKTC dışına çıkışına yasak getirdi.








KAYNAK : KIBRIS