İslam İşbirliği Teşkilatı’nın su konularından sorumlu bakanlar toplantısı için Türkiye’de bulunan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştü.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bakan Eroğlu’nun, Türkiye’nin Alaköprü barajından borularla KKTC’ye getirilecek su projesinin KKTC bacağını oluşturacak Geçitköy Barajı’nın temel atma töreni için Nisan ayının ilk yarısında KKTC’ye geleceği duyuruldu.

Açıklamaya göre, KKTC’ye gelecek suyla birlikte özellikle tarımsal amaçlı sulama projelerinin de süratle başlatılmasını isteyen Bakan Eroğlu, bu bağlamda TC Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesindeki konuyla ilgili uzmanların, buna yönelik çalışmalarını Mart ayı içerisinde KKTC’ye gelerek başlatacaklarını ifade etti.

Bununla birlikte, KKTC’deki ormancılık konularına da değinen Bakan Eroğlu, KKTC’de ormancılık konusunda geniş kapsamlı bir projenin yapılmasını istedi.

Bakan Eroğlu, özellikle çam kese böceğiyle mücadele konusunda, TC Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından teknik destek sağlanacağını ve bu zararlıya karşı biyolojik mücadelenin destekleneceğini belirtti.

AMCAOĞLU

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu da, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda olduğu gibi orman ve su işleri alanlarında da KKTC’ye destek verdiğini vurguladı.

Özellikle Anavatan’dan KKTC’ye gelecek su projesinin, TC Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından hassasiyetle takip edilmesinin, kendilerini son derece memnun ettiğini ifade eden Amcaoğlu, TC ve KKTC arasındaki orman ve su işleri konularındaki işbirliğinin artarak devam edeceğini kaydetti.