Yapılan bir röportajda politik, ekonomik ve sportif olayları değerlendiren Ali Şen'in Türkiye'deki spor olayları ve şike soruşturmasıyla ilgili görüşleri...

Kulüplere paralı başkanların gelmesine nasıl bakıyorsunuz?
Spordan emekli olmuş birisiyim. Spor kulüplerinde bugünkü gelirler olmadığı zamanlarda giderleri karşılamak için parası olan, spor heyecanı duyabilen kişilere ihtiyaç vardı. İyi ki öyle spor sevdalıları vardı. Yoksa o şartlarda sporun ihtiyaçları nasıl karşılanırdı? Dünya sporu da hep aynı yollardan geçti. Ülkelerin ekonomisi büyürken gayet tabii ki bu büyüme spor kulüplerine de yansır. Eski şartlarda bu paralar bu imkânlar yoktu. Yoksa akıllı olan, hem de çok akıllı pek çok spor sevdalısı başkan ve yönetici tanıdım. Ancak bugün büyüyen ekonomimizle statlar, yatırımlar yapılıyor fakat spor neticelerinde fukaralığımız devam ediyor.

Erzik ile Aydınlar FB'li olmasaydı küme düşerdik

Yeni yılda taraftarlarınıza hangi mesajlarınız olacak?
Bugün taraftarlar şunu bilsinler ki, UEFA İkinci Başkanı Şenez Erzik ile TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar Fenerbahçeli olmasaydı, kulüp ikinci lige düşmüş olacaktı. O bakımdan taraftarlar, bu büyük Fenerbahçe'ye sahip çıkıp saygı göstermeliler. 50 yıllık Fenerbahçeli olarak ben böyle yapıyorum. Zaten, taraftarlar, kulübe ve FB'lilik ruhuna sahip çıkmamış olsalar idi, biz bugün çok kötü yerlerde olabilirdik.

Erbakan, Erdoğan'a izin vermedi

İyi bir Fenerbahçeli olarak Erdoğan'dan yararlanmayı hiç düşünmüş müydünüz?
Pek bilinmeyen bir konu vardır, onu size anlatayım. Tayyip Bey'i kulübe ikinci başkan yapacaktım. Şadan Kalkavan'la birlikte kendisiyle Aksaray'daki İSKİ binasında buluştuk. O gün Başbakan olan rahmetli Necmettin Erbakan, Erdoğan'ın FB'ye asbaşkan olmasına izin vermedi. Sonradan Erdoğan'la yardımlaştık. Hatta, Belediye Başkanı iken Samandra'daki tesislerimizin kurulmasına büyük destek oldu.

Yıldırım adaletin kararlarına saygılı olmalı

Fenerbahçe’de Aziz Yıldırım başkanlığı Ali Koç’a bırakmalı mı? Kulüp, şike iddialarından nasıl kurtulur?
Aziz Yıldırım’ın başkanlığı devam ediyor. Kendisinin, kesin haklı çıkacağını hep beyan ediyor. Durumunu kolaylaştırıcı hiçbir düzenlemeye de sıcak bakmıyor. Kendisinden bu denli emin. Futbol Federasyonu’nun ve adaletin vereceği kararlara herkes saygılı olacaktır.