Samanyolu Haber TV'de yayınlanan Günlük programına katılan eski futbolcu ve AK Parti İstanbul milletvekili Hakan Şükür'ün Aziz Yıldırım'a yönelik sözleri olay oldu. Sosyal Medya'da Hakan Şükür Aziz Yıldırım'a 'Ergenekoncu' dedi mi, demedi mi? tartışması başladı.

Şike davasında 1. Duruşmanın son günü yapılırken, dün gece AK Parti milletvekili Şamil Tayyar ile AK Partili Milletvekili Hakan Şükür'ün konuşmaları gündem oldu.

Transfer konusunun perde arkasını anlatan Şükür, "Futbolun Ergenekon'u" tabirini kullanma sebebini de "mevcut yürütülen davayla eşdeğer tutmak veya onun içine dahil etmek değil, o bir benzetme. İlişkilerin Türk spor dünyasında nasıl geliştiğini vurgulamak için kullanılmış bir ifade" sözleriyle açıkladı.

Fakat Şükür'ün bu açıklaması sosyal medya sitelerinde olay yarattı. Bir grup "Hakan Şükür, Aziz Yıldırım'a Ergenekoncu" dedi diyerek Şükür'ü suçladı. Hakan Şükür'ün ağzından böyle bir ifade çıkmadığını savunanlar da olayın saptırıldığını ileri sürünce tartışma büyüdü.

ERGENEKONCU JARGONU

Aziz Yıldırım'ı, ulusalcı kimliğinden dolayı, Ergenekon davasından cezaevinde bulunan generallerin kullandığı jargonu kullanmakla eleştiren Şamil Tayyar, şike davasında "Aziz Yıldırım'dan yana" tavır alan taraftarların da Fenerbahçe'yi destekleyen ulusalcı kesim olduğunu ileri sürdü.

25 MİLYON TARAFTAR DESTEKLEMİYOR

Canlı yayında Hakan Şükür'le birlikte katıldığı STV'de konuşan Tayyar, Aziz Yıldırım'ın 25 milyon taraftarı toplayacak gücü olması halinde bunu yapmaktan geri durmayacağını ifade etti. Şamil Tayyar, Aziz Yıldırım'ın, "İstersek 25 milyon taraftar toplarız" şeklindeki beyanları ile mahkeme heyetine gözdağı verdiğini belirtti.

Öte yandan Şike davasında Aziz Yıldırım'ı savunan Fenerbahçelilerin de, taraftarın çok az bir kesimini oluşturduğunu kaydeden Tayyar, "Fenerbahçe taraftarının büyük çoğunluğu adaletten yana, Aziz Yıldırım'ı desteklemiyor" dedi.