Kadından Yaşama Destek Derneği’nin kısmi AB finansmanıyla yürüttüğü Kadınlarla Gelişim Yolculuğu Projesi çerçevesinde Akdeniz köyünde hazırlanan Toplum Merkezi törenle açıldı.

KAYAD Yönetim Kurulu Başkanı Meral Akıncı açılıştaki konuşmasında, Kadınlarla Gelişim Yolculuğu Projesi kapsamında Toplum Merkezi’nin donanımı ve burada bir yıl boyunca gerçekleşecek çalışmaların finansmanını üstlenen Avrupa Birliği’ne, artık kullanılmayan öğretmen lojmanı binasının Toplum Merkezi olarak kullanılmasına izin veren Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ve binanın kullanılır hale gelmesi için destek veren Lapta Belediyesi’ne, Köy Muhtarı İbrahim Güven’e, projeyi sahiplenen köy halkı ve özellikle kadınlara teşekkür etti.

KAYAD’ın açıklamasına göre, projenin ana hedefi Akdeniz köyünün sosyo-ekonomik durumunu iyileştirmek ve halkın daha yüksek hayat standartlarına ulaşmalarını sağlamak. Önümüzdeki bir yıl boyunca Toplum Merkezi’nde tüm köy halkının katılabileceği İngilizce ve bilgisayar kurslarının yanısıra, kadınlara yönelik bireysel gelişim ve farkındalık çalışmaları yapılacak.

Proje aynı zamanda Akdeniz köyünde turizmin teşvik edilmesi ve köyde bir okul öncesi eğitim merkezi’nin oluşturulmasına yönelik çalışmalar da öngörülüyor. İlkokulların merkezileştirilmesinden sonra boş ve atıl kalan eski ilkokul binasının yeniden köye kazandırılması için kaynak arayışı da devam edecek