CTP'den Yapılan Açıklamaya Göre, Akansoy, Bu Sabah Art'de Konuk Olduğu Programda Yaptığı Konuşmada, Greentree'de Devam Eden Zirveyle İlgili Değerlendirmelerde Bulundu.

Kıbrıs Sorununa Çözüm Arayışının CTP İçin "Olmazsa Olmaz" Bir Konu Olduğunun Altını Çizen Akansoy, Zirve Sonunda Uluslararası Konferans Kararı Çıkması Ve Burada Kıbrıs Türk Toplumunun Haklarının En Üst Düzeyde Savunulması Gerektiği Yönündeki Görüşünü Yineledi.

Akansoy, CumhurBaşkanlığı Sözcüsü Osman Ertuğ'un 1 Temmuz Tarihine Kadar Bir İlerleme Sağlanmasının Ve Uluslararası Konferansın Gerekliliğinin Önemine Dikkat Çeken Açıklamasına Da Değindi. Akansoy, "Bunun İçin Yapılması Gerekenler var. BM Genel Sekreteri Bunu Ortaya Koyuyor ve 'iç Konularda Yakınlaşma İstiyoruz' diyor. Bu Olmazsa Uluslar Arası Konferansa Gidilemeyeceğini Herkes Biliyor. Her İki Lider Bu Nedenle Daha Esnek Tavır Sergileyip Uluslar Arası Konferansa Gidilebilirliği Sağlamalı" Dedi.

Tıkanıklığın İki Noktada Olduğunu Ve Bunlardan Birinin Yönetim Ve Güç Paylaşımı Başlığı Altında Yer Alan Çapraz Oyla İlgili Olduğunu Savunan Akansoy, 1 Kıbrıslı Türk Oyuna Karşı 4 Kıbrıslı Rum Oyunu Eşitleyen Ve Nüfuslardan Bağımsız Ağırlıklı Oyu Getiren Çapraz Oyun Aslında Kıbrıs Türk Tarafının Lehine Bir Konu Olduğunu İddia Etti. 

Akansoy, İkinci Noktanın İse Toprak Konusu Olduğunu Savunarak,  Sürekli "Bir Karış Toprak Vermeyiz, Maraş Bizimdir" Açıklamalarda Bulunduğunu İleri Sürdüğü Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun Toprak Konusundaki Pozisyonunu Çok Net Bir Şekilde Belirlemesi Gerektiğini Öne Sürdü.