YOL KENARINA YERLEŞTİRİLEN BOMBANIN PATLAMASI SONUCU 5 KİŞİ ÖLDÜ

 Afganistan'ın güneyindeki Kandahar kentinde yol kenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 5 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Kandahar Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Kentin Maruf ilçesinin Van Ao Tori bölgesinde yol kenarına yerleştirilen patlayıcının sivil bir aracın geçişi sırasında patladığı belirtildi.

Olayda 5 kişinin öldüğü, bazı sivillerinde yaralandığını belirten açıklamada, yaralıların durumunun ciddi olduğu bildirildi.

Patlamayla ilgili olarak olayı henüz üstlenen olmadı.

MALİ’DE ASKERİ KONVOYA DÜZENLENEN SALDIRIDA ÖLÜ SAYISI 8'E ÇIKTI

Bu arada Mali'de ayrılıkçı Azavad Hareketleri Koordinasyonu'nun (CMA) Mali ordusunu hedef alan saldırısında ölü sayısının 8'e çıktığı bildirildi.

Askeri yetkililer, CMA'nın ülkenin kuzeyindeki Timbuktu kentine 30 kilometre uzaklıktaki Tinteloute bölgesinde orduya ait bir konvoya düzenlenen silahlı saldırıda 8 askerin öldüğünü, 8'i ağır 11 askerin yaralandığını açıkladı.

BM'nin Mali temsilcisi ve aynı zamanda BM'nin İstikrar Misyonu'nun (MINUSMA) Başkanı olan Mongi Hamdi, saldırıyı kınayarak, imzalanan ateşkes anlaşmalarının ihlal edildiğini vurguladı.

Şiddetin sona ermesi için, 15 Mayıs'ta barış anlaşması ile sonuçlanması planlanan uzlaşma süreci kapsamında tarafların çaba göstermeleri gerektiğini söyleyen Hamdi, kalıcı, adil ve güvenilir bir barışın Mali toplumunun girişimiyle sağlanabileceğini ifade etti.

Uluslararası toplumun barış sürecini desteklediğine de değinen Hamdi, ateşkes anlaşmasını ihlal edenlerin ağır bir sorumluluk altına girdiklerine dikkati çekti.

Mali ordusu daha önce, konvoyun pusuya düşürüldüğü ve 4 askerin yaşamını yitirdiği, çok sayıda askerin yaralandığını bildirmişti.

Saldırının sorumluluğunu üstlenen CMA ise 30 askeri öldürdüklerini ileri sürmüştü.

Mali'nin kuzey bölgesi, ocak 2012'de hükümete bağlı güçler ve Tuareg isyancıları arasında çıkan çatışmalardan sonra silahlı gruplar tarafından ele geçirilmişti. Çatışmaların yoğunlaşması üzerine hükümet, Fransa'dan askeri yardım istemişti.