Sehitlerin cenazeleri gece Ankara’ya getirildi ve karışmalarını önlemek için yakınlarından kan örnekleri alınarak DNA testi yapıldı

Afganistan’da şehit olan 12 askerin cenazeleri dün Keçiören Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Afganistan Kabil’den CASA tipi uçakla getirilen cenazeler, saat 00.30 civarında Ankara’ya ulaştı.
Şehit askerlerin naaşlarını taşıyan cenaze araçlarına, şehit yakınlarının araçlarının da bulunduğu uzun bir konvoy eşlik etti. Bir bölüm şehit yakını ise cenazeleri Keçiören Adli Tıp Kurumu’nda bekledi.
Askerlerin naaşlarının çelikten yapılmış ve alt tarafı buz kalıplarıyla doldurulmuş özel tabutların içerisinde kuruma getirildiği öğrenildi. Gece 03.00’dan itibaren başlanan otopsi çalışmalarına dün gün boyu devam edildi. Genelkurmay Başkanlığı’nın mihmandar tahsis ettiği aileler, GATA’ya giderek, cenazelerin kimlikleri ile ilgili karışıklık yaşanmaması için kan verdi.

Şehitler için bugün ya da yarın tören yapılacağı bildirildi. Törenin ardından şehitlerin cenazeleri memleketlerine gönderilecek 5 şehidin cenazesi ise Cebeci Asri Şehitliği’nde toprağa verilecek.