2006 yılında Denizlispor’a 1,5 milyon dolar teşvik primi verdiği iddiası üzerine Galatasaray’ın eski başkanı Adnan Polat hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamedeki tek şüpheli olan Polat hakkında 7 yıl hapis istendi.

Fenerbahçe’nin 1-1 berebare kaldığı ve şampiyonluğu kaybettiği 2006’daki maçta Denizlispor’lu futbolculara, Galatasaray tarafından teşvik primi verildiği iddiasıyla açılan soruşturma tamamlandı.

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen ancak daha sonra 'örgütlü suç' olmadığı gerekçesiyle görevsizlik verilerek İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilen dosyayla ilgili iddianame hazırlandı.

O dönem Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat, şoförü Mustafa Kabasakal ve Sportif Direktör Bülent Tulun hakkında yürütülen soruşturma sonucunda, sadece Polat’ın 'güveni kötüye kullanmak' suçundan cezalandırılması istendi.

Milliyet gazetesinin haberine göre iddianamede, GS Spor Kulübü Derneği’ne ait hesap dökümleri incelendiğinde 16 Mayıs 2006’da 1 milyon 23 bin 100 dolarlık kasa çıkışının görüldüğü, bu tutarın 23 bin 100 dolarına makbuz kesildiği ancak 1 milyon dolarlık çıkışın belgelendirilmediği anlatıldı. Makbuzsuz 1 milyon doların Galatasaray tarafından Rigobert Song ’a tazminat bedeli olarak verildiğinin öne sürüldüğü anlatılan iddianamede, bu ödemenin de makbuzunun olmadığının altı çizildi.

İddianamede, 1 milyon doların hangi amaçla ve nereye harcanmış olduğunun ikna edici bir makbuz ve belgeyle tespit edilemediği dikkate alınarak dönemin başkan yardımcısı Adnan Polat ’ın, Song ile yapılan sulh ve ibra kontratlarında imzası bulunduğu, bu nedenle 5253 sayılı Dernekler Kanunu ’nun 32/f yollamasıyla TCK ’nin 155/2. maddesi uyarınca hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak suçundan 1 yıldan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Polat, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi ’nde yargılanacak.