Özellikle son yıllarda Amerikan medyasının da sıklıkla dile getirdiği 'seks köleliği' ülkede giderek yayılan bir vaka olarak dikkat çekiyor. Çoğunluğu ABD dışından "zenginlik" ve ABD'de çalışıp para kazanma vaadi ile kandırılan "seks kölesi" kadınların sayısı gittikçe artıyor.

Öyle ki New York Belediyesi de yeni bir uygulama ile seks ticareti mağdurlarına yardım etmek için harekete geçti. Bunun için yıllarca "seks kölesi" olarak çalıştırılan 40'lı yaşlarında aslen Venezuelalı olan Kika Cerpa bu girişimin önemli figürlerinden biri dikkat çekiyor.
 

HİKAYESİ ÇOK ÇARPICI
Kika Cerpa Venezuela ’da 1992 yılında bir otelde muhasebeci olarak çalışırken, çalışma arkadaşlarından birine aşık oluyor. Aşık olduğu adam onu kuzeni Sandra ile tanıştırıyor ve Sandra da ona ABD ’da iş vaad ediyor. Fakat Kika ABD ’ye geldiğinde Sandra, pasaportunu ve bütün parasını elinden alıyor ve onu evinin bodrumuna kapatıyor. Daha sonra da Kika ’yı bir geneleve götürüyor 'seks kölesi' olarak zorla çalıştırtıyor.

KENDİ BAŞINA YEMEK YEMESİ BİLE YASAK
Her gün ortalama 20 erkekle beraber olan, kişi başı 12 dolar kazanan Kika, tuzağına düştüğü insanlar tarafından bir yıl boyunca evden bile dışarı çıkarılmadı. Hatta kendi başına yemek yemesi bile izin verilmedi. Bir gün kaçmayı başardı, trende uyudu fakat ne yapacağını bilemediği için geneleve geri döndü. Oradaki kadın satıcısı ona uyuyacak yer vaadinde bulunup tekrar Sandra ’ya teslim etti. Sonunda müşterilerinden biriyle evlenerek seks trafiğinden kurtuldu, fakat evlendiği adamın kötü niyetli biri olduğunu anlayınca 2004 ’te seks köleliği ile mücadele eden bir dernekle iletişime geçti. Derneğin görevlendirdiği psikiyatrist Kika'nın zorla fuhuşa sürüklendiğini ortaya çıkardı. O günden beri Kika hala psikiyatrik destek almaya devam ediyor.

Bugün 30 ’larının başındaki Holly Smith, adlı genç kadın 14 yaşında evden kaçıp fuhuş batağına sürüklenmişti.
 

"NE OLDUĞUNU BİLE ANLAMADAN SEKS KÖLESİ OLDUM"
Geçmişte çoğu örnekte fuhuş yapan kadınlar ABD yasalarına göre cezalandırıyordu. Ancak 16 yaşındaki bir kızın davasını inceleyen  Fernando Camacho adlı hakimin "Bu kız kendi hür iradesi ile bunu yapamaz" sonucuna ulaşması ile ceza yerine sosyal hizmet yardımı verilmeye başlandı.

Yine hakim Camacho'nun ortaya çıkardığı bir seks köleliği vakasının mağduru olan ve 30 yaşındaki Holly Austin Smith 14 yaşında evden kaçmış bir gençti. Alışveriş merkezinde bir adamın ona iş teklif ettiğini ve ne olduğunu anlamadan sokaktaki erkeklere pazarlandığını anlatıyor.

Holy Smith bugün seks köleliğine karşı harekete geçen ABD'nin en önemli profillerinden biri olarak yükseldi.

YILDA 24 VAKA
ABD'de kölelik resmen yasaklanalı 150 yıldır olsa da seks köleliği günümüzde bile çok yaygın.

New York Belediyesi'nin bu programının yetkililerini her yıl ortalama 24 vaka üzerinde çalıştıklarını belirtiyor.

Günümüzde biçok ülkede yaşanan bu tür olaylar sadece yurtdışından gelenlerin başına gelmiyor. Çok genç yaşta evden kovulan veya evden kaçanlar, kaçırılanlar ve ailesinin ve kendi hayatını tehtid edenlerden dolayı seks köleliği yapanlar arasında.

Kika Cerpa, çarpıcı kurtuluş hikayesini diğer mağdur kadınlara yol göstermeye çalışıyor.