Abbas, bir televizyonda yayınlanan konuşmasında, Filistin halkının, İsrail'in Gazze'ye saldırıları karşısında "gerekli duruşu sergilemekte başarısız olan" BMGK'yı affetmeyeceğini söyledi.

Bu nedenle, BMGK'yı, Filistin halkını korumak ve ona karşı görevlerini yerine getirmek için acil toplanmaya çağıran Abbas, "İsrail saldırılarını durdurmak için uluslararası toplum ve Arap devletleriyle müzakerelerimizi sürdürüyoruz. Tarafların, Mısır'ın ateşkes önerisi üzerinde anlaşmasını sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

"Batı Şeria ve Gazze'nin işgalden kurtulma zamanı geldi"

Ne pahasına olursa olsun Filistin milli mutabakatına bağlı kalacağını vurgulayan Abbas, herkesin, tutuklanan Filistinlilerin serbest bırakılması, sınır kapılarının açılması ve Gazze ablukasının kaldırılıp saldırılara son verilmesi için çaba sarf etmesi gerektiğini kaydetti.

Abbas, İsrail'in Gazze'deki Şucaiyye saldırısını "katliam ve suç olarak" nitelendirerek, "Batı Şeria ve Gazze'nin işgalden kurtulma zamanı geldi" ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 7 Temmuz'dan bu yana düzenlenen saldırılarda 98'i bugün olmak üzere 433 kişi hayatını kaybetti, 3 bin 22 kişi yaralandı.