AVRUPA PARLAMENTOSU, PARLAMENTER OLMAK İÇİN GÖREVİNDEN AYRILAN DÖRT AB KOMİSYONU ÜYESİNİN YERİNE ÖNERİLEN İSİMLERE ONAY VERDİ

 Avrupa Parlamentosu (AP), 22-25 Mayıs'ta düzenlenen seçimlerde parlamenter olmak için aday olan ve kazanan dört eski Avrupa Birliği (AB) Komisyonu üyesinin yerine geçici olarak önerilen isimlere 170'e karşı 421 oyla onay verdi.

AP'deki oylamanın ardından AB Komisyonu'nun Ekonomik ve Parasal İşlerden Sorumlu Üyesi Olli Rehn'in yerine eski Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen, Sanayi ve Girişimcilikten Sorumlu Üyesi Antonio Tajani'nin yerine İtalyan diplomat Ferdinando Nelli Feroci atandı.

AB Komisyonu'nun Adalet, Temel Haklar ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Viviane Reding'in yerine AB Yayınları Ofisi Genel Direktörü Lüksemburglu Martine Reicherts, Finansal Programlama ve Bütçeden Sorumlu Üyesi Janusz Lewandowski'nin yerine de eski Polonya Maliye Bakan Yardımcısı Jacek Dominik geçti.

Yeni atanan dört isim mevcut AB Komisyonu'nun süresinin dolacağı 31 Ekim'e kadar görevde kalacak. Bu isimlerden bazılarının, uzlaşı sağlanması halinde, Jean Claude Juncker başkanlığındaki yeni AB Komisyonu'nda da görev alma olasılığı mevcut.