Haspolat’ta geçtiğimiz cumartesi günü öğle saatlerinde evinden ayrılan ilkokul birinci sınıf öğrencisi, 7 yaşındaki Mustafa Diker, tüm aramalara karşın dün de bulunamadı. Mustafa’nın kaybı, polisin yanı sıra itfaiye ve Sivil Savunma ekiplerini de harekete geçirdi.
Mustafa’nın annesi Şemse İri ile ayrı yaşayan ve oğlunu yanına alan baba Erol Diker “Cumartesi Lefkoşa’ya inecektim, benimle birlikte gelmek istemedi ve evde kaldı. Döndüğümde onu bulamayınca çılgına döndüm” dedi. Diker “tüm insanlara sesleniyorum. İnsaniyet namına Mustafa’yı bulmamıza yardım edin” dedi.
Oğlunun kayıp olduğunu öğrenince ne yapacağını şaşıran, hem polisten hem de köylülerden yardım isteyen anne Şemse İri de oğlunun yolunu gözlüyor. İri “evladımı sağ bulayım başka birşey istemiyorum” dedi.

Bölgede arama yapıldı

Mustafa Diker’in babası Erol Diker “Cumartesi günü Lefkoşa’ya gelmek istemedi, daha önce de olduğu gibi yalınız evde bıraktık” dedi. 
Mustafa’nın arkadaşları ile oynamak istediğini, anlatan baba Erol Diker şöyle devam etti:
“Cumartesi saat 13.00’te eve geldim. Mustafa’ya ait olan ev anahtarı masa üzerindeydi. Etrafa baktım, bulamadım. Dışarı çıktım. Her yerde aradım, gene yok. Okula falan baktım, orda da yok. Yer yarıldı içine girdi. Saat 15.00 gibi Değirmenlik Polis Karakolu’na gittim ve kaybolduğunu bildirdim.”

Anne ve baba ifade verdi

Haspolat ve çevresinde dün de gün boyunca aranan 7 yaşındaki Mustafa Diker’den bir sonuç alamayan polis ekipleri, öğle saatlerinde Mustafa Diker’in annesi Şemse İri ve babası Erol Diker’i ifadelerini almak üzere Değirmenlik Polis Karakolu’na çağırdı. Küçük Mustafa’nın bağlantısı olabileceğini düşündüğü herkese ulaşmaya çalışan polis ekiplerinin, dün eğitim gördüğü Haspolat İlkokulu’ndaki öğretmenleriyle de görüştüğü öğrenildi.

“Şemse ile nikahlanmadım”

Baba Erol Diker, Mustafa’nın annesi Şemse İri ile nikahlı olmadıklarını da öne sürdü. Dolayısıyla, boşanmış oldukları iddiasını yalanladı. Erol Diker, şimdi bir başka kadınla evli olduğunu ve 3 yaşında bir de çocukları olduğunu söyledi. 
Erol Diker, iki aydan beri Mustafa’nın kendisiyle birlikte kaldığını kaydederken, “daha önce Mustafa annesiyle birlikte Türkiye’deydi; sonra Lefkoşa’ya gelip yerleştiler. Tek odalı bir evde kalıyorlardı, bu nedenle çocuğu yanıma aldım” dedi. Erol Diker, Mustafa’dan ilk başta haberi olmadığını ancak Şemse İri’nin bir gün karşısına geçip, “bu çocuk senin” dediğini de aktardı. 











KAYNAK : KIBRIS