Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle saat 09:00’da, Kalkanlı’da bulunan Cypfruvex Paketleme Tesisleri’nde çalışan kadın işçilere ziyarette bulunacak, ardından 11.00’de Merkezi Cezaevi’ndeki kadın mahkum ve kadın gardiyanları ziyaret edecek.

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, Memur-Sen yetkililerini kabul edecek. (09.50)

Kadın Çalışmaları Dairesi, Lefkoşa Merit Otel’de düzenlenecek kokteyl ile tanıtılacak. Etkinliğe Başbakan İrsen Küçük ile eşi Gülin Küçük ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi de katılacak (10.00)

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, CTP Kadın Kolları heyetini kabul edecek (10.00)

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, Ulusal Varoluş Konseyi / Dünya Kıbrıs Türkleri Vakfı yetkililerini kabul edecek (10.30)

Ziyamet İlkokulu öğrenci ve öğretmenleri Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği’ni ziyaret edecek (10.30)

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği heyetini kabul edecek (11.00)

Bakanlar Kurulu, Başbakan İrsen Küçük başkanlığında toplanacak (11.00)

DEV - İŞ ve PEO, 8 Mart Dünya Kadın Günü etkinlikleri çerçevesinde Gönyeli Belediyesi’nde kadın üyelere yönelik resepsiyon gerçekleştirecek (11.00)

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi toplanacak. (11.00)

KTOEÖS, “öğretmenlere yönelik şiddeti” kınamak amacıyla Güzelyurt Meslek Lisesi’nde 11.00 - 13.00 saatleri arasında grev yapacak, okulda saat 12.00’de basın toplantısı düzenleyecek.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, İsveç Büyükelçisi Klas Gierow’u kabul edecek (12.00 - kabulden sadece görüntü verilecek)

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş beraberinde bir heyetle, TDP’yi ziyaret edecek. (12.30)

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, UBP Mağusa Kadın Kolları heyetini kabul edecek (14.00)

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eş Meral Eroğlu, KKTC El Sanatları Kooperatifi’nin düzenleyeceği “Kadının Zarafeti ve El Emeği” isimli serginin açılışını yapacak. Meral Eroğlu himayelerinde gerçekleşecek olan sergi Saçaklı Ev’de açılacak (15.00)

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş beraberinde bir heyetle DGP’yi ziyaret edecek (15.30)

KTOEÖS ile KTÖS’ün, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle “Din, Eğitim ve Kadın” konulu paneli, KTÖS Lokali’nde 17.00-19.00 saatleri arasında yer alacak.

Girne Akdeniz Lions Kulübü, “8 Mart Dünya Kadınlar” günü nedeniyle “Kadınca Esintiler IV Karma Resim Sergisi” düzenliyor. Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alacak serginin açılışını, Başbakan İrsen Küçük ve eşi Gülin Küçük yapacak (18.00)

TDP Kadın Komitesi “Değişen Dünyada Kadının Yeri” konulu panel düzenleyecek. YDÜ Kütüphanesi Salon 3’te yapılacak olan ve yönetmenliğini Gönül Taşçıoğlu’nun yapacağı panele, Neriman Cahit, Yrd. Doç. Dr. Bülent Evre ve Gülçin Erkmen konuşmacı olarak katılacak.(18.30)