KKTC Barolar Birliği Başkanı Av. Ünver V. Bedevi, avukatların bireyleri hakları konusunda bilgilendirip yönlendirerek ve bu hakların alınıp korunmasında yardımcı olarak yüce bir görev ifa ettiklerini belirtti.

Bedevi, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, avukatların yargının bağımsızlığı, demokrasi ve insan hak ve özgürlüklerinin sağlanıp ilerletilmesi için de toplumsal görev yaptıklarını ifade etti.

Devletten maaş almadan bağımsız ve hür şekilde çalışan avukatların, devletin tam anlamıyla hukuk devleti olabilmesi için mücadele verdikleri kaydeden Bedevi, “Ancak ülkemizde maalesef sürüp giden ekonomik kaos ve geleceğe dair belirsizlik ve kaygılar her birey ve kesim gibi avukatları ve yargıyı da etkilemektedir” dedi.

Mesleki sorunların yanında kontrolsüz artan avukat sayısının iç açıcı olmadığını da kaydeden Bedevi, birçok sorun ve atılması gereken adım buluğunu bildirdi.

Avukatlar ve baroların yeni dönemde canla başla vazifelerini yerine getireceği yönünde inancını da ifade eden Bedevi, tüm meslektaşlarının gününü kutlayarak “Yargı camiasındaki herkese ve tüm toplumumuza aydınlık, huzurlu bir varlık ve hukukun egemen olduğu bir gelecek temenni ederim” ifadesini kullandı.