1990 ’larda Türkiye ’den kaçanların yerleştiği 1998 ’de BM tarafından kurulan Mahmur Mülteci Kampı ’nın üst tepelerinde konumlanan PKK'nın silahlı gücü HPG savaşçıları ile Kampa saldıran IŞİD çeteleri arasında sert çatışmalar yaşandığı bildirildi.

Mahmur kampından bildiren ve PKK'ya yakınlığı ile bilinen ANF muhabirinin iddiasına göre kampın üst tepelerinde konumlanan PKK'lılar ve yerel milisler bugün saat 10.00 sularında, kampa saldırarak ele geçirmek isteyen IŞİD ile çatışmaya girdi. Çatışmanın karşılıklı, doçka gibi ağır silahlarla devam ettiği bildirildi.

Mahmur Mülteci Kampı ’nda bulunan halkı güvenli bir biçimde tahliye ettikten sonra bölgeye geri dönen PKK'lılar, milisler ve Peşmergeler ile IŞİD arasında sabah erken saatlerinde çatışma başlamıştı. Çatışmalar PKK, milis ve Peşmerge güçlerince, Maxmur kasabasının 10 ile 20 kilometre arasındaki bölgede oluşturulan ortak savunma cephesinde yaşanıyor.

IŞİD Mahmur kasabasına 10 kilometre uzaktaki Kürt köylerinin bulunduğu alana, 15-20 kilometre mesafede bulunan Arap köylerinden saldırılar düzenliyor. Çatışmalar, ağır silahlarla karşılıklı düzenlenen bombardımanlarla devam ediyor.

EL CEZİRE: PEŞMERGE ÇEKİLDİ 300 PKK'LI SAVAŞIYOR!

Diğer yandan El Cezire'nin bölgeden geçtiği habere göre ise Peşmerge güçleri Mahmur'dan çekildi. Bölgede kalan 300 PKK'lı ise IŞİD ile sert çatışmalara girdi.

IŞİD, 1990 ’larda Türkiye ’den kaçanların yerleştiği 1998 ’de BM tarafından kurulan Mahmur Kampı ’nın da sınırları içerisinde bulunduğu kenti 7 Ağustos Perşembe günü ele geçirmişti.
Al Jazeera kaynakları silahlı grubun top atışlarıyla ilerleyerek Peşmerge'nin boşalttığı yerleri ele geçirdiğini söyledi. Peşmergeler geri çekilirken, Mahmur'da kalan PKK'nın 300 kişilik gücü ile IŞİD arasında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor. 

REUTERS: ERBİL'E 40 KM'DEKİ HAZER IŞİD'İN ELİNE GEÇTİ

Reuters haber ajansı ise IŞİD üyelerinin Erbil ’e 40 kilometre uzaklıktaki Hazer kasabasındaki bir kontrol noktasını ele geçirdiğini gösteren bir fotoğrafı ‘flaş ’ koduyla yayınladı.

IŞİD, örgüte ait Twitter hesabından yaptığı açıklamada Dicle üzerindeki stratejik Musul Barajı da dahil 15 kasabayı ele geçirdiğini iddia etti. Kürt Bölgesel Yönetimi, Musul Barajı ’nın IŞİD kontrolüne geçtiği iddiasını yalanlarken, Reuters ’a telefonla konuşan iki görgü tanığı IŞİD ’in baraja kendi bayrağını çektiğini söyledi.

Barajın IŞİD ’e geçmesi, örgütün Irak ’ın önemli bir bölümüne su ve elektrik dağıtan stratejik barajın vanalarını da kontrol etmesi anlamına geliyor.