Hiziplerin, çekişmelerin, kurultayların eksik olmadığı CHP'de de AKP'de olduğu gibi 3 dönem sınırı mı geliyor. Partinin etkili isimlerinden Erdoğan Toprak, siyasetin bir meslek olmadığını, partide 3 dönem sınırı koymak istediklerini söyledi.

İşte Adem Yavuz Arslan'ın bugünkü yazısından ilgili bölüm;

Suların bir türlü durulmadığı CHP'de işler yine karışık.

Görünüşte her şey 'daha demokratik bir tüzük için' ama aslında yaşananların 'koltuk kavgası olduğu' da aşikâr.

CHP'nin etkili isimlerinden Erdoğan Toprak'la dün TBMM kulisinde bunları konuştuk. Partinin kayyuma devri iddialarını ciddiye almıyor. Tüzük için uzun zamandır çalıştıklarını, muhaliflerin önerilerinden de yararlanacaklarını söylüyor.

Açıkçası anlattıkları devrim niteliğinde.

Fakat benim ilgimi en çok iki nokta çekti. Birincisi Toprak siyasetin bir meslek olmadığını söylüyor ve 'partide 3 dönem sınırı koymak istiyoruz' diyor. Gerçi şimdilik bu temenni ama kararlı gözüküyor.

Yani AK Parti modelindeki gibi partideki tüm görevler, milletvekilliği, 3 dönemle sınırlanacak.

Toprak'ın altı çizilecek diğer ifadesi ise "CHP'yi artık kurultaylar ve iç çekişmelerle anılmaktan kurtarmak zorundayız. Kendi içiyle değil ülke sorunlarıyla uğraşan bir parti olmalıyız" şeklinde.

Her ikisi de başarılabilirse CHP o zaman iktidar alternatifi olabilir. Aksi durumda seçim değil kurultay kazanmak birincil amaç olmaya devam eder.