GÜNE DİKKAT ÇEKMEK, TOPLUMSAL FARKINDALIK YARATMAK AMACIYLA YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

YÜRÜYÜŞE BAŞBAKAN KÜÇÜK VE BAKAN ÜNVERDİ DE KATILDI

KÜÇÜK: “ÇOCUKLAR TOPLUM VE ÜLKENİN GELECEĞİ”

20 Kasım 12 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi öncülüğünde 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ne dikkat çekmek, toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Atatürk Meydanı (Sarayönü) Dikilitaş’tan saat 11.00’de başlayan yürüyüşe, Başbakan İrsen Küçük, eşi Gülin Küçük, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, çocuklar, diğer vatandaşlar katıldı.

Ellerinde “Şiddet Mağduru Olmak İstemiyoruz”, “Bizler Geleceğiz, Gelecek Bizimdir”, “Engelime Engel Katmayın, Benim De Haklarım Var”, “Oyun Oynamak En Doğal Hakkım”, “Temel Sağlık Haklarım Var”, “Eğitim Hakkımı Önemseyin”, “Erken Yaşta Çalışmak Değil Okumak İstiyorum” gibi pankartlar ve şarkılar eşliğinde Kuğulu Park’a yürüyen çocuklara Başbakan Küçük, Gülin Küçük, Bakan Ünverdi, Başkurt ve yetkililer de eşlik etti.

Yürüyüş sonrasında Kuğulu Park’ta toplanan çocuklara, KKTC Telsim sponsorluğunda okul için defter, kalem, kalemlik ve ikram dağıtıldı.

KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük Kuğulu Park’ta basına yaptığı açıklamada, 20 Kasım Çocuk Hakları Günü’ne dikkat çekilen etkinliğin önemine işaret ederek, etkinliğin çocukları bir araya getirmek bakımından da önemli olduğunu vurguladı.

Yürüyüşe özel eğitime muhtaç çocukların da katıldığına dikkat çeken Başbakan Küçük, çocukların toplum ve ülkenin geleceği olduğunu söyledi.

Çocukların sağlıklı gelişimi, sağlıklı bir toplum yapısı için çocukların iyi bir eğitim alması ve sıcak bir aile ortamında yetişmesi gerektiğini vurgulayan Başbakan Küçük, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın bir bayan olmasının bu bakımdan çok yararlı olduğunu kaydetti.

Etkinliğin çocuklara hayırlı olması temennisinde bulunan Başbakan İrsen Küçük, bu tür etkinliklerin daha sık yapılmasını istedi.

ÜNVERDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi de, etkinliğin 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ne dikkat çekmek ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlendiğine dikkat çekerek, bakanlıklarının çocukları daha aydınlık bir geleceğe taşımak için çalıştıklarını söyledi.

Güçlü bir ailede yetişen çocukların, kişilik gelişimlerinin de sağlıklı olacağını ifade eden Bakan Ünverdi, sağlıklı gelişen, iyi eğitim almış, kişilik gelişimlerini tamamlamış çocukların, toplumun geleceği açısından önemli olduğunu vurguladı.

Bakanlık olarak özel eğitim için de bakanlığın çalışmaları olduğuna işaret eden Ünverdi, sağlıklı çocuklar için onları sevgi ve şefkatle kucaklayacaklarını sözlerine ekledi.

(TUĞ/HÖ) FOTOĞRAFLI