Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, tasarrufundaki 10 gram eroin türü uyuşturucu maddeyi İbrahim Özyüksel’e veren kendisi de uyuşturucu müptelası Mehmet Sark’ı 9 ay hapse mahkûm etti.
Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve üye Yargıç Ayşen Toroslu’dan oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin oy birliğiyle aldığı kararı Yargıç Ayşen Toroslu okudu.
Yargıç Ayşen Toroslu öncelikle İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Mustafa İldeniz’in mahkemeye aktardığı olgulara kısaca değindi.
Toroslu, sanığın 24 Mayıs 2011 tarihinde İbrahim Özyüksel’i aradığını ve kendisinde olan 10 gram eroini verebileceğini söylediğini anlattı.
Sanığın şeffaf naylona sardığı uyuşturucu maddeleri de alarak İbrahim Özyüksel ile Kali Land bölgesinde buluştuklarını kaydeden Toroslu, sanığın Özyüksel’e söz konusu uyuşturucuyu verdiğini anlattı.
İbrahim Özyüksel’in konu uyuşturucu maddenin bir miktarını sigara yapıp içmeye çalıştığını da kaydeden Yargıç, Özyüksel’in daha sonra bir arkadaşı vasıtasıyla sanıktan ayrılarak Korkuteli köyünde bulunan benzin istasyonunda bulunan aracına gittiğini bildirdi.
Sanığın benzin istasyonundaki aracına bineceği sırada narkotik polisi tarafından tespit edildiğini bildiren Ayşen Toroslu, Özyüksel’in içerisinde eroin olan naylonu attığını, ağzındaki sigarayı da yer tükürdüğünü kaydetti.
25 Mayıs 2011 tarihinde sanık Mehmet Sark’ın evinin tespit edilerek arandığını söyleyen Toroslu, sanığın evde bulunamadığını, evinde de uyuşturucu sarımında kullanılan 2 adet bant bulunarak emare alındığını bildirdi.
Sanığın ise aynı gün Girne Boğaz’ında seferberlik görevini yaptığı sırada tespit edilerek tutuklandığını da kaydeden Yargıç, sanığın önce suçlamaları kabul etmediğini daha sonra ise “Ben verdim ama para almadım” diyerek gönüllü ifade verdiğini bildirdi.
Sanığın soruşturma kapsamında 6 gün tutuklu kaldığına da değinen Ayşen Toroslu, sanığın benzeri sabıkası bulunmadığını da bildirdi.
Sanık avukatı Alper Dede’nin mahkemeye aktardığı hafifletici nedenlere de değinen Toroslu, sanığın 2 çocuğu olduğunu, tasarrufunda madde bulunmamasına rağmen suçunu kabul ederek adaletin erken tecellisi için suçunu reddetmediğini ve bu illetten kurtulmak için de çaba içerisinde olduğunu aktardığını açıkladı.
Sanığı oy birliğiyle suçlu bulup mahkum ettiklerini açıklayan Yargıç Ayşen Toroslu, yasa koyucunun bu tür suçları işleyenlere 18 yıl hapislik ön gördüğünü bunun ise suçun ciddiyetini ve vahametini kanıtladığını bildirdi.
Uyuşturucu suçlarının toplumun tüm kesimlerine kadar ulaştığına vurgu yapan Ayşen Toroslu, toplumun huzurunun ve moralinin de bozulduğunu anlattı.
Uyuşturucu kullanımının küçük denecek yaşlara kadar düştüğünü söyleyen Toroslu, uyuşturucunun kolay ulaşılabilir duruma geldiğinin altını çizdi.
Yargıç Ayşen Toroslu, uyuşturucu suçlarının önüne geçilmesi için tüm makamlara görev düştüğünü de belirterek, mahkemelerde caydırıcı ve ibret verici ceza vererek üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı.
Toroslu, eroinin en tehlikeli uyuşturucu madde oluşunu, sanığın söz konusu uyuşturucunun dağılmasında üstlendiği rolü ve toplum içinde yayılmasına yaptığı katkıyı da göz önünde bulundurarak sanığı oy birliğiyle 9 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.











KAYNAK : KIBRIS