Çin'de kamu personeline "güvenlik kaygıları" nedeniyle yerli marka akıllı cep telefonu kullanma talimatı verildiği, bu kapsamda ülkenin doğusundaki Şanghay kentinde 10 bin kamu görevlisine bu telefonlardan verildiği bildirildi.

Resmi basında yer alan haberlerde, kamu personelinin sesli, yazılı, görsel iletişim ve konum bilgilerinin yabancı tehditlerden arındırılması, ulusal güvenliğin garanti altına alınması adına ülkenin ekonomi ve finans merkezi Şanghay'daki kamu personeline yerli akıllı telefon markası "Coolpad" dağıtıldığı aktarıldı.

Firma yetkilileri, piyasa değeri bin 990 yüen (yaklaşık  323 dolar) olan 4G uyumlu telefonların kentteki Çin Komünist Partisi yetkililerinin de aralarında bulunduğu 10 bin kamu görevlisine verilmek üzere yerel hükümete satıldığını söyledi.

Yerli "Coolpad" marka cep telefonların başkent Pekin, Şıncın ve diğer bazı şehirlerdeki devlet personeline de dağıtılmaya başlandığı kaydedildi.

ABD'YE ULUSAL SIRLARIN SIZDIRILMA ENDİŞESİ

Şanghay'da çalışma alanı itibariyle akllı telefon kullanması gereken 150 bin devlet memuru bulunduğunu belirtiliyor.

Ülke kamuoyunda kısa süre önce elektronik şirketi Apple'ın akıllı telefonlarını kullanan devlet memurları aracılığıyla Çin'e ait ulusal sırların ABD'ye sızdırıldığı öne sürülmüştü.