Karaoğlanoğlu’nda Orhan Dural’ın öldürmekten yargılanan Esaf Tarım’ın cinayeti, 10 ay önceden planlandığı öne sürüldü. 
Esaf Tarım’ın sanık olduğu cinayet davasının Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edilebilmesi için Girne Kaza Mahkemesi’nde görüşülmeye başlanan ilk tahkikat duruşmasında, meselenin tahkikat subayı olan Müfettiş Muavini Murat Bayram, ilk tanık olarak kürsüye çıktı. 
Bayram, 2011 Ocak ayında, sanık Esaf Tarım’ın, eşi Loredena Tarım’la Karakum’da bir pansiyonda birlikte kalan Orhan Dural’ı öldürmek için, konu pansiyona gittiğini ancak odaya çıkmadan geri döndüğünü tespit ettiğini kaydetti. 
Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Alev Ulunay Hüdaverdi’nin huzurunda görüşülen ilk tahkikat duruşmasında, İddia makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener hazır bulunurken, sanık Esaf Tarım’ı ise Avukat Hasan Esendağlı ve Avukat Emre Kadri savundu.
Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, ilk olarak sanık Esaf Tarım’a yargılanacağı davarlı izah ettikten sonra, iddia makamı ilk tanığını çağırdı. Sanık Tarım, “taammüden adam öldürme”, “adam öldürme”, “ kanunsuz silah taşıma”, “kullanma”, “tasarruf” başta olmak üzere toplam 10 davadan yargılanacak.

Müfettiş muavini tanık kürsüsünde

Cinayetin tahkikat subayı olan Müfettiş Muavini Murat Bayram, iddia makamının ilk tanığı olarak dün şahadetine başladı. Bayram, ilk olarak bu soruşturmada nasıl tahkikat subayı olduğunu izah ettikten sonra, meseleyle ilgili yaptığı tahkikatı anlatmaya başladı. 
Sanık Esaf Tarım’ın sorgulanması sırasında, 2011 ocak ayında eşi ve Orhan Dural’ın Karakum’da bir pansiyonda kaldıklarını öğrendiğini, kendisine hem sözlü olarak hem de gönüllü ifadesinde söylediğini anlatan Bayram, sanığın, av tüfeğinin ucunu 2011 ocak ayında kestiğini, Orhan Dural’ı öldürmek için Karakum’daki pansiyona gittiğini, pencereden içeriye girdiğini, pişman olup geriye döndüğünü itiraf ettiğini kaydetti. Bayram, sanığın, eşi ve Orhan Dural’ın pansiyona geldiğini anlamaları için, arabalarının üzerine taş koyduğunu da kendisine aktardığını belirtti. 
Mahkeme daha sonra kaldığı yerden devam edilmek üzere davayı 6 Şubat pazartesi gününe tehir etti.

 

 

 

KAYNAK : KIBRIS