DP’YE SON DAKİKA GOLÜ!

Yazmayım yazmayım diyorum ama bu ülkedeki insanların düştüğü noktayı gördükçe yazmamanın imkansız olduğunu düşünüyorum. Yani yazmak farz oldu artık!

Demokrat Parti son zamanlarda bir takım güçlerin etkisi ile yıpratılmaya ve yaratılan algı operasyonu ile çeşitli senaryolara maruz kaldı. Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyunuz. Bu parti Serdar Denktaş’ın malı değildir. Bu parti Rahmetli Raif Rauf Denktaş’ın mirasıdır. 1992 tarihinde UBP'den ayrılan 9 milletvekili tarafından kurulan partinin gücü zaman zaman azalsa da ayakta durmaya yetecek kadar destekçisi olduğuna inanıyorum. Yani beğeniriz ya da beğenmeyiz bir şekilde kendi vizyonu ve duruşu olan bu parti şuan hükümetin küçük ortağıdır. Nitekim de seçim sonrası bunu daha net göreceğiz.

Neyse gelelim konumuza... Geçtiğimiz günlerde ‘’DP’de istifalar başladı’’ başlığı altında haberler çıktı. Haberin detaylarına baktığımız zaman yıllar önce partiden ayrılan ve DP’de aktif olmayan isimlerin yeniden yeniymiş gibi gündeme gelmesi çok komik oldu. Bu isimlerin zaten uzun süreden beri kimlerle hangi partiye çalıştıkları değil partililer halk tarafından da çok iyi bilinmekteydi. Ama olay partilerini değiştirmeleri değildi. Demokrat Parti’nin gücünün zayıflatılmasıydı. Bu yüzden bu haberlerlerle bilinçli bir şekilde gündem yaratmaya çalıştılar.

Neyse, günler sonra yine bugün bakıyoruz da yine bir takım isimler DP’den istifa ettiklerini açıklayarak başka partiye geçtiklerini beyan ettiler. Yahu herkes güler buna! Seçime ramak kala parti değiştirenlerin neden parti değiştirdiklerini herkes bilir. Bu onurunuzu kırmaz mı? Sizin başka bir partiye geçmeniz diğer parti içerisinde yıllarını harcayanlara hakaret olmaz mı? Sizi kağıt üzerinde DP’den silseler de beyinlerindeki sizi silebilecekler mi? ‘’Bunca zaman neden beklediniz de istifa etmediniz a millet!’’ diyen olmayacak mı?

Yani yapılan son dakika golü etik olmadığı gibi sağlıklı bir duruş da değildir. Kendini bilen insanlar partilerine küsebilir, kenarda durabilir, partisine çalışmayabilir ama partisini son dakika iki kuruşa ya da verilen vaatlere satmaz. Bu çıkar dünyasında isminizi korumak yerine lekelemeyi göze almışsanız bir bildiğiniz vardır demek düşer bize de...

Bu seçim herşeye gebe!

Yani kimin o sandıktan çıkıp çıkmayacağı henüz net değil. Bu seçim güçlülerin değil halkın seçimidir. Son kararı elbette ki halk verecektir. Kısacası bu seçim halkın geleceği ile ilgili kararını vereceği seçimdir.