Levent Özadam - Mesaj Kutusu

[email protected]

Çok güzel bir atasözümüz var...

Deveye boynun eğri, demişler; nerem doğru ki, demiş...

Bu yazının sonunda bu sözün ne kadar haklı olduğunu göreceksiniz..

Başlayalım o zaman...

3 örgüt ‘ortak mücadele’ kararı aldı.

Pandemi döneminin yeni modası bu...

İşler kötüye gidince bir hareketlenme oluyor...

Ne olacak acaba diyoruz, bir bakıyoruz bir basın açıklaması bir iki saatlik bir eylem...

Sonra ortak mücadele bitiyor. Elde var sıfır...

Artık bir şeylerin değişeceğine bu çarpık düzenin son bulacağına o kadar inancımızı kaybettik ki bize her şey boş geliyor haliyle...

Örgütlerden, sendikalardan isteğimiz artık daha yaratıcı fikirlerle ve ayakları daha sağlam basan bir duruşla ortaya çıkmalar.

Yoksa bu cılız bildiri ve eylemlerle bu ülke insanının menfaatine bir şey çıkmayacak ortaya....

***

Cratos Otel'de bir süredir aile içi anlaşmazlık dolayısıyla sorunlar yaşanıyor.

Otel mahkemelik ve ciddi sorunları var. Şimdi otelin bir kısmı turizme açıldı. Açılışı nereyse bir bakanımızın sosyal medyadan paylaşımıyla öğrendik.

Bakanlar, belediye başkanları Cratos'a akın etmiş...

Bu otelin devlete ciddi borçları var. Devlet kurumlarının ciddi alacakları var...

Ve devam eden bir mahkeme süreci..

Bakıyoruz devletin en tepesindeki isimlerden bir bakan ve belediye başkanı ailece bu otelde tatil yapıyor.

KKTC'de başka otel kalmamış gibi özellikle Cratos'da yapılan bu tatil akıllarda soru işaretlerine neden oluyor.

Ya gerçekten çok safsınız ya da gerçekten bu milleti çok kibarca söylüyorum, 'saf' sanıyorsunuz...

Çok ayıp ediyorsunuz..

Yönetemiyorsunuz bari 'sıvamayın'...

***

Pandemi gölesinde geçen bir yaz sezonunu neredeyse geride bırakıyoruz.

Tarihin en kötü sezonlarını gördük Covid belası yüzünden. Çok ağır hasar aldı turizmci ve ülke...

Otellerin bir çoğu pandemi oteli oldu... Devletten 200 Milyon TL alacakları olduğu söyleniyor. Bu borç ne zaman ödenecek belli değil...

Diğer bir sorunda personel sorunu. Bir çok çalışan ülkeyi terk etti ve dönmedi.

Hem çalıştıracak iş gücü hem de kalifiye eleman kalmadı.

Artık turizmin T'sini bilmeyen sokaktan geçen insanlar işe alınıyor.

Hatta bir çalışanın iki otelde birden çalıştığı bile söyleniyor.

Çark dönmüyor...

Yönetenlerin süslü sözlerle hem kendilerini hem ülke insanlarını kandırmayı bırakması ve menfaat ilişkilerinden çıkıp ülke turizmini kendine getirmek için gece gündüz çalışmaları gerekiyor.

Önümüzdeki sezonlar için bu şart yoksa kolay kolay toparlanamayacağız.

***

Jet skandalının gizemini çözemeden suçluları ortaya koyamadan nur topu gibi bir skandalımız daha oldu.

Bu kafayla daha çok skandal göreceğiz ama bu laçkalık hayra alamet değil.

Bülent Ersoy'un ekibinin PCR testleri sahte çıkıyor... Testler KKTC'de hazırlanıyor. Tabi her zaman olduğu gibi bir kaç günah keçisi bulunuyor mahkemeye çıkarılıyor.

Bu sahtekarlığa cesaret etmek öyle kolay bir iş değil...

İnsanlar neden sahte PCR testine ihtiyaç duyar?

Yasal yollardan ülkeye girmek varken niye böyle bir saçmalıkla uğraşır?

Ya bunlar pozitif ya da KKTC yol geçen hanı test yaptırmaya bile tenezzül etmiyorlar...

Öte yandan Bülent Ersoy'un testi de sahte olabilir mi?

Biz farkında olmadan sahte testler çok yaygınlaşmış olabilir... Bulaş bu şekilde hızla artıyor da olabilir. Bu konuya ciddi ciddi eğilmesi gerekiyor hükümetin. Bu olay bir güvenlik sorunudur artık...

Testler ücretli olunca günlük Koronavirüs testlerinin maliyetinin de 1 milyon TL olduğunu öğrendik...

Bu testleri kim yapıyor... Bu paralar kime gidiyor. Ciddi endişeler var bu konuda hatta bazı bakanlar testler konusunda yolsuzluk yapıldığından söz ediyor.

Pis kokular geliyor bakalım altından daha neler çıkacak...

Öte yandan Türkiye bize hibe PCR kitleri gönderiyor diye de biliyorduk...

Ücretsiz testleri 100 liradan halka satmıyorsunuz inşallahh.

Sayenizde paranoyak da olduk artık...

***

Bir eğlence videosu patladı sosyal medyada...

Sosyal mesafe yok, maske yok, yasa yok kural yok.

Vur patlasın çal oynasın...

Videonun baş rolde ise yasaları koyan isim Başbakan var...

Evet anlıyoruz o da bir insan, düğüne gidecek eğlenecek davulu da tokmaklayacak ama...

Göz önünde olan bir insanın hele hele bir başbakanın bu tür tuzaklara düşmemesi gerekiyor.

Kendisi düşüyorsa ekibinin uyarması gerekiyor. Burada ciddi bir zafiyet var.

Bu işleri, ölümlerin yaşandığı halkın iyice gerildiği ve neredeyse tuvalete bile aşı kartıyla gitmemiz gereken bir ortamda yaşarken ciddiye almazsanız o tokmak döner sizde patlar...

***

Okur Mektubu:

Sayın Özadam yazılarınızı zevkle ve ilgiyle okuyan bir okurunuz olarak bişey değişmeyeceğini ama vicdanımın sesisini dinleyerek yinede size yazmam gerektiğine kanaat getirdim.

Malumunuz Fikri Ataoğlu dun bakanlığına 2 müdür atamasında bulundu. İnsanlar açlıktan kıvranırken Başta DP ve Fikri Ataoğlu olmak üzere toplumla dalga geçercesine bu atamaları yaptı. Acı olan durum bunun arkasınında geleceğidir.

Size belirtmek isterim ki lütfen araştırın. İhtiyat Sandığına yeni müdür ataması için çalışma başlatmış ve İhtiyat Sandığı dairesine müdür lük için savcılığa atayacağı adam için yazıyı dahi göndermiştir. Yeni müdür ataması çok yakındır.

Belki de bu atama malumunuz erken seçim (max 6 ay için) yapılacaktır. İhtiyat sandığı ayrı bir fondur ve bu fon sizin gibi emekçilerin , inşaatlarda alın teriyle calışıp canlarını dönem dönem kaybeden işçilerin yatırımlarından oluşmaktadır.

Levent Bey son yazılarınızda okuduğum kadarıyla hükümet ile ilgili yazılar yazmaktasınız. Sizden ricam Lütfen bu olayıda yazılarınızda ve sahibi olduğunuz gazetenizde gündeme geteriniz belki duyan birileri olur.Allahtan halen sizin gibi bir iki tane duyarlı gazetecimiz var. Allah size güç kuvvet versin. Not İhtiyat sandığındaki olayı bizzat Fikri beydende ve Koral Beyden teyit edebilirsiniz.

Saygılarmla, (A.A.)

MESAJ KUTUSU

Sayın İsmail ABİDİN, hafta sonu Cratos Otel’de önemli siyasetçi ve belediye başkanlarını misafir ettiğiniz görünmüş. Hele de bazı isimler öyle bir dikkat çekiyor ki kafalar da bir hayli karışıyor. Bu dönem çok daha dikkatli olmanız gerekiyor zira diğer ortaklar da boş durmuyor!

Ayın Hasan SUNGUR, Maraş Komitesinde aktif olarak üye olunca Rumlar sizin de pasaport ve kimliklerinizi iptal kararı almışlar. Yoğun olarak yurt dışı emlak fuarlarına giden birisi olarak artık bir hayli zorlanacaksınız desenize. Kolaylıklar ve sabırlar dileriz!

Sayın Sinem TİP, son birkaç haftadır büyük bir operasyon başlatıp YDP’nin altını hayli oymaya başlamışsınız. Özellikle küskün DP’lileri geri getirmeniz dikkatle izleniyor. Bu arada genel seçimlerde milletvekili adaylığınız da kesinleşmiş DP için büyük şans demektir bu…

Sayın Deren OYGAR, dün Güzelyurt’dan onlarca şikayet aldık. PCR testi yaptırmak için özel işletmelere giden vatandaşlar ‘kit kalmadı’ cevabı olunca hayretler içinde kalmış. Bir ilgilenin lütfen işletmeler görevlerini suistimal mi etmeye başladılar!

Sayın Hasan TAÇOY, derin ve sessiz bir kurultay çalışması sürdürürken kurultay gününe bir hafta kala bir takım sürprizlerle partilinin önüne çıkacağınız konuşuluyor. Bu konularda zaman ve zemin bir hayli stratejik bir konudur değil mi?

Sayın Fikri ATAOĞLU, Cratos Otel’in sahibi Murat Bozoğlu ile geçtiğimiz hafta çok önemli bir toplantı gerçekleştirmişsiniz. Halen mahkemelik olan otel konusunda tarafsız kalmanız ve iki tarafa aynı mesafede olmanız öneriliyor. Bu arada yakında partiye büyük katılımlar varmış hadi bakalım hayırlısı…

Sayın Koral ÇAĞMAN, turizm sezonunun sonuna yaklaşılırken bir çok otel çalışan yokluğundan muzdarip olduklarını belirten mesajlar göndermeye başladı. Şu muhaceret affı için artık devreye girseniz mi diyoruz. Zira turizmde çalışanların eğitimli ve tecrübeli olması hayli önemli…

Sayın Olgun AMCAOĞLU, bazı özel okulların öğretmenlerini asgari ücretten gösterip sosyal yatırımlarını da buna göre yaptıklarını biliyor muydunuz? Konuya duyarlılık gösterip bunları deşifre etmeniz isteniyor zira insanlar emekli olunca bunun acısını yaşayacaklar!

Sayın Turgül TOMGÜSEHAN, Sırlar Adasından sonra Ada Karanlığı isimli kitabınız da hayli beğenildi ve yoğun okunmaya başlandı. Bir polis mensubu olarak yazı üslubunuzun da başarılı olduğu yorumları yapılıyor, yeni eserlerinizi bekliyoruz…

Sayın Orhun KARAGÖZLÜ, uzun ve yorucu bir davetiye dağıtma görevinden sonra nihayet oğlunuzun düğünü için geri sayıma başlamışsınız. Genç çifti şimdiden tebrik eder, bir yastıkta kocamalarını temenni ederiz. Hadi bakalım bundan sonra torunlar ardı ardına gelsin…