Daha Mutlu Uyanmak İçin

İngiltere’nin yeşillik kokan serin sabahlarını seviyorum. Tüm görkemiyle yavaşça ışığını yansıtmaya başlayan güneşin, şehrin gri tonlarına sımsıcak kızıl yansımalar katmaya başladığı sabahın o en sessiz ilk saatlerinin ise bir günün en güzel ve huzurlu anları olduğunu düşünüyorum.

Ancak kimi zaman, sabah saatlerinin bu duru güzelliğine ihanet edercesine mutsuz uyanabiliyor; yorgun gözlerimizi yeni güne açmaya çalışırken ruhumuza gereksiz olumsuzlukları doldurabiliyoruz.

Güne başlangıç şeklimiz günümüzün geri kalan saatlerinin nasıl geçeceğini belirler. Bu sebeple mutlu sabahlara uyanmak ve İngiltere’nin kasvetli havasına inat, ruhumuza her daim bahar havası yaşatmak için aşağıdaki yöntemlere göz atmanızı öneririm.

1. Sosyal Medyadan Uzak Durun

Sosyal medyada gördüğünüz şeylerin ruh halinizi dikte etmenize izin vererek güne başlamayın. Araştırmalar, sosyal medyanın tavırlarımız ve ruh halimiz üzerinde negatif etkisi olduğunu söylüyor. Bu sebeple sabahları sosyal medyadan uzak durmak en iyisidir.

Sosyal medya hesaplarınıza, en azından gününüze güzel bir başlangıç yaptıktan sonra zaman tanıyın.

2.Bir An Önce Yataktan Kalkın

Telefon alarmımızdaki ‘Ertele’ tuşu, yataktan kalkmak için vücudunuzla mücadele verdiğiniz dakikalarda oldukça cazip gelebilirken, uyanma sürecinizi 5-10 dakika geciktirerek kendinize iyilik yapmıyorsunuz. Çünkü bilimsel temelli sebeplere dayanan bir gerçek var: Sürekli alarm ile bölünen birden fazla uyku dönemi, alarmın ilk çaldığı anda tek seferlik bir bölünmeye nazaran vücudun kendini çok daha yorgun hissetmesine neden olur.

Alarmı ertelemeyin ve o yataktan hemen çıkın.

3. Mum Işığı

Eğer çok erken uyanıyorsanız ve gün henüz ağarmadıysa, güzel kokulu bir mum yakmak uyanmayı kolaylaştırmak için harika bir yöntem olabilir.

Şahsen ben erken sabahlarda mum yakmaya bayılıyorum, yapay ışıklara nazaran ruha çok daha iyi geliyor.

4. Egzersiz

Egzersizin sağlayabileceği faydalardan yararlanmak için bir saat boyunca spor salonlarında egzersiz yapmanıza gerek yok! Sadece 5-10 dakikalık bir ip atlama, mekik çekme ya da basit aerobik hareketler yapsanız bile, çok daha iyi hissedeceğinize söz verebilirim!

Kanınızın sabah erken pompalanması, hem vücudunuzun hem de zihninizin daha hızlı enerji kazanmasına yardımcı olur.

5. Birkaç Dakika Vücudunuzu Esnetin

Sabahları egzersiz yapmasanız bile, uyandıktan sonra kaslarınızı biraz germek için bir dakikanızı ayırmak daha esnek ve uyanık hissetmenize yardımcı olacaktır.

6. Birkaç Sayfa Kitap

Müthiş bir kitabın ortasındaysanız, sabahları kendinize 2-3 sayfa için izin vermek, alarmınız çaldığında kendinizi yataktan çıkarmak için harika bir teşvik olabilir. Sabahları dört gözle bekleyecek bir şeye sahip olmak, uyanma sürecini daha eğlenceli hale getirmek için kesin bir yoldur.

7. Gününüzü Planlayın

Günün yapılacaklar listenizi hazırlamak için önceki gece vaktinizi ayırmadıysanız, gün için öncelikli görevlerinizin ne olduğunu anladığınızdan emin olmak için sabah harika bir zamandır. Bu, gün boyunca daha üretken olmanıza yardımcı olur ve gününüz için bir amaç hissi verir.

8. Bir Bardak Su

Bütün gece susuz kalan vücudunuzu, uyandıktan hemen son su içerek kendine getirmek en önemli kuraldır. Suyu alkali hale getirmek için içine biraz limon sıkabilir, aynı zamanda metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.

9. Yatağınızı Toplayın

Annelerimizin zamanında birçok kez bize zorla yaptırdığı yatak toplama eyleminin aslında gün içinde kendimizi daha iyi hissetmemize sebep oluyormuş!

Gününüz tam olarak planlandığı gibi gitmese bile, günün sonunda güzelce işlenmiş bir yatağa girmek eminim çok daha iyi hissettirecektir.

10. Sağlıklı Bir Kahvaltı

Kahvaltı, günün en önemli öğünü ve güne enerjik başlamak için harika bir fırsattır. Bu sebeple biraz erken uyanıp kahvaltıya mutlaka vakit ayırmalısınız.

Umarım bu değişikliklerden birkaçını sabah rutininize eklemeniz, sabahlarınızı daha mutlu etmenize yardımcı olur. Herkese mutlu sabahlar dilerim.