Tıbbi atık konusunu farklı zamanlarda gündeme getirdik.

Nalbantoğlu Devlet Hastanesi yerleşkesi içerisinde bir Tıbbi Atık Bertaraf Tesisi’nin olduğunu biliyoruz.

Ancak ne yazıktır ki tam anlamıyla aktif hale getirilemedi.

Sayın Sağlık Bakanı, göreve başladığı ilk zamanlarda, tesisin çalışmaya başladığını ifade etse de nedense akıllardaki soru işaretleri dağılmıyor.

Şöyle ki, benim kliniğimin önünde tıbbi atık için ayrı bir çöp kutusu vardı ancak her seferinde Lefkoşa Türk Belediyesi’nin çöp arabasına evsel atıklarla birlikte toplandı.

Hala da öyle.

Birçok yerde PCR testleri yapılıyor, laboratuvarlarda kan örnekleri alınıyor ancak takip ettiğimizde, bunların atıkları da yine evsel atıklarla birlikte toplanıyor.

Özel hastanelerde, üzerinde ‘’tıbbi atık’’ yazan çöp kutuları yine aynı şekilde, belediyelerin evsel atık toplamak için dolaşan çöp kamyonlarına boşaltılıyor.

Tüm bunları gözlemlediğimizde, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin Covid-19 hastalarının da tedavi merkezi olduğunu hatırladığımızda, aklımıza ürkütücü bir soru geliyor.

Başta Nalbantoğlu Devlet Hastanesi olmak üzere, devlet hastanelerinin tıbbi atıkları nasıl bertaraf ediliyor?

Dr. Özlem Gürkut Oy Birliği İle Değil Oy Çoğunluğu İle Başkan

Geçtiğimiz Cumartesi günü, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin genel kurulu yapılarak yeni başkanı ve genel kurulu seçildi.

Gelenek yüne bozulmadı ve Tıp-İş ağırlığını koyarak, sekiz dakikada seksen entrika çevirerek yönettiği süreçte, KTTB’nin yeni yönetim organının şekillenmesine büyük ‘’katkıda(!)’’ bulundu.

Bu seferki seçime giderken farklı bir söylenti de dolaştı.

Bu söylenti, Prof. Dr. Suat Günsel, KTTB’nin yıllar süren tekelini kırmak için bünyesinde çalışan doktorlarının genel kurula gitmelerini ve yönetim kurulu adayı olmalarını tavsiye etmişti.

Başkanlığa aday olan diğer bir isim Dr. Hasan Sav’ı, Tıp-İş’in baskısı ile önseçimde eleyen isim Dr. Gürkut oldu.

Serbest Çalışan Hekimler Birliği, KTTB gibi çatı bir kurumun başkanlığına aday olanların, Devlet Hastanesi’nde 100 kadar doktorun zoraki katılımı ile yapılan önseçime tabi tutulmalarını protesto ederek genel kurula katılmadı.

Doğru ya da yanlış, gelinen son noktada Dr. Özlem Gürkut, KTTB’nin yeni başkanı ve Tıp-İş ile birlikte oluşturduğu yönetim kurulu listesi de noksansız görev başına gelmişti.

Medyaya yapılan açıklamasında ise, oy birliği ile başkanlığa getirildiğini söylüyordu.

Daha önce, başkan adayların çekildiği yanlış bilgisini veren Sayın Gürkut, bu sefer de sanki tüm hekimler arkasında ona destek olmuş imajını halkımıza sunmak üzere, oy birliği ile seçildiğini ilan etmişti.

Ancak Sayın Gürkut, türlü ince hesaplarla ve sadece kamu hekimleri tarafından, oy çoğunluğu ile oraya getirildiğini unutmamalıdır.

Asıl vitrinin, söylemlerde değil, hastaların simsarlardan arındığı, özele yönlendirildiği, doktorların birbiriyle çekiştiği anomalilerle dolu sağlık sistemini ortadan kaldırmak için çalışmak olduğunu unutmamalıdır.

Ha eğer amacı ilk milletvekili seçimlerinde meclise yatay geçiş yapmak ise, bulunduğu yer doğrudur…

İletişim: 0542-8529899