ÇOCUK denilince akla şu geliyor.Yerine karar alabileceğimiz, söz hakkının olduğu durumlarda bile söz hakkı vermeye değer görmediğimiz, giyeceği ayakkabıdan, arkadaşlık ilişkilerine, seçeceği meslekten hayatını paylaşacağı eşe kadar seçimlerine müdahale edebileceğimiz bir insan. Adı üzerinde ÇOCUK . 

Oysa çok yanlış....

Çocuklarınız,  sizlerin bu hayattaki en güzel projelerinizdir.  Onları siz yaptınız kimsenin karışmadığı sadece sizlere ait olan , sizlerin hamurundan olan küçük , sevimli geleceğin anneleri babaları. 

Anne karnında oluşuma başlar başlamaz o andan itibaren,  nefes aldığınız sürece kendisinden hep sizler sorumlu oluyorsunuz. Hastalığında , sağlığında , başarısında, başarısızlığında, mutlu ve mutsuzluğunda hep yanında olmak için çabalar durursunuz.  

Hani derler ya "Eşşek kadar " olmuş ama hala gözünüzde hep bir çocuktur. Ne olursa olsun her şartta, yanlarında olmaya çalışır ve bunu da hep başarırsınız. Nesillerin devamından öte çocuklar insanoğlunun sahip olacağı en güzel ve paha biçilmez duygu ve güç demektir . 

Sevgi , saygı,  hoşgörü ve  merhamet ile büyütülen her çocuk tatlılığından öte size gurur veren en güzel yanı ilerde toplumda, saygı gören  sevilen ve de başarlı bir birey olarak hayata atılır. 


Bazı insanlar için bu duygu bazen ,  zor olsa da artık çocuk sahibi olmanın ne kadar kolay olduğunu da görebiliyoruz.  Zaten önemli olan sahip olmak değil sahip çıkmaktır. Kendi kararlarını kendinin verebileceği yaşa kadar fikirlerine önem vermek , onu dinlemek çocuk aklını bulandırmaya kalkmadan yanlışı dahi örnekler ile değil tavsiyeler ile anlatabilmek. Onun çocuk olmasına rağmen düşüncelerinin ne kadar kıymetli olduğunu sizler için önem taşıdığını hissettirebilmek. 

Belki yazıldığı kadar kolay olmayabilir bunlar ama eminim ki bir  çok evebeyine kendi projelerini   sevgi,  hoşgörü ve saygı ile birlikte harmanlayıp yükselişini izlemek muazzam bir haz veriyordur. 

Sizler onlar için varsınız , onlar da sizler ve gelecekleri için vardırlar.  Her çabanızın, her savaşınızın,  her mücadelinizin çocuklarınız için olduğunu unutmadığınız sürece , onların ölene dek sizlerin sorumluluğunda olacakları bilincinizi kaybettmediğiniz sürece musmutlu sağlıklı ve başarılı ÇOCUKLAR olmaya devam edeceklerdir. 

Çocuk istediğiniz gibi değil , yetiştirdiğiniz şeklide olur.

1 Haziran Dünya Çocuk Günü... Bu dünya üzerinde var olan, gelmekte olan,  gelecek olan tüm çocukların sadece bir gün değil hergünün  onların olması dileklerimiz ile.. 


KARAKUŞ