Barış ve Özgürlük Bayramımızın 46. Yılını Coronovirüs salgını nedeniyle kısaltılmış etkinliklerle KKTC’nin Lefkoşa başta olmak üzere diğer ilçelerde de kutlandığı ve milli hislerin çoşkusunun olduğu törenleri gururla izledik. Kim ne derse desin 20 Temmuz Kıbrıs Türk Halkının her türlü zulümden kurtuluş tarihidir. Bu günde Anavatanın Kıbrısın Garantörü olarak Türkiye’nin imzası vardır.

Bu gün ülkemiz sınırları içerisinde barış içinde yaşayabiliyorsak bunun başarısı Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri ‘ne ve adamızda ülkesine her zaman sahip çıkan Türk Mukavemet Teşkilatı ile örgütlenen mücahitlerimize aittir.  Yunanistan ve Güney Kıbrıs hiç bir zaman Enosis sevdasından vazgeçmemiştir. Eoka zamanından itibaren Kıbrıslı Türklere uygulanan katliamlar neticesinde birçok kardeşimiz şehit olmuştur. Gerek Türkiye’den gerekse Kıbrısta Barış harekatı sırasında Mehmetçikler sayesinde adamız halkının bütünü için düşünülen katliamlar önlenmiş ancak bir çok aileden kayıplar olmuştur. Şehitlik mertebesine erişilmiş, gazilerimiz bu günlere anılarını taşımışlardır. Onları unutmadık, unutmayacağız. Beşparmak dağları üzerindeki KKTC bayrağını kaldırmak isteyenlere de cevabımız her zaman için vardır. Dağı,taşı toprağı ile vatan bildiğimiz sınırlarımızı ve değerlerimizi korumak hepimizin görevidir. Bu asli görev ise insanımızın milli değerleridir. Bu günlere  bir çok zorluk çekilerek ve acı eklenerek gelinmiştir. Acılar ise çok derin ve iyileşmesi zor yaralardır.

Aradan geçen 46 yılda hala daha Türkiye’yi hazmedemeyen kişilerin varlıkları az da olsa vardır. Ve bu gibi kişilerin medyadan saldırıları ancak kendilerini deşifre etmektedir. Halkımız  bu tür saldırılara tepkisini koyarken son derece haklıdırlar. Ancak,  Mevlana’nın sözü “Suskunluğum asaletimdendir... Her lafa verecek bir cevabım var... Lakin bir lafa bakarım lafmı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye...” demiş olması bu günün hadsizlerine de verilebilecek en güzel cevaptır. Nitekim 20 Temmuz 2020 tarihinde Sosyal Medya hesapları her nevi cevabı “çirkin düşüncelere “ karşı vermiştir.  En iyisi nedir diye belirtecek olursak farklı görüşlerimizi daha iyi bir KKTC için bir araya getirelim. Daha güçlü bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yaratalım. Sağlıklı düşüncelerimizi ülkemiz için geliştirelim. Elde ettiğimiz barışın değerini bilelim ve  herhangi bir antlaşma değil Güneyle eşit şarlarda bir çözümün kilit noktasını bulalım. Biz Kıbrıslı Türklerin Türkiye’ye güveni vardır. Sevgisi ise sonsuzdur...