Seks ne işe yarar ?

"Seks ne işe yarar?" sorusuna yanıt arayan bilim adamları, bir asırlık teoriyi kanıtladı: Seks, canlıları dayanıklı kılıyormuş.

Nesillerinin devamı sağlamak için birçok canlı çiftleşmeye gerek duymuyor.

Ancak çiftleşen, yani seks yapan canlılar evrim sürecinde avantajlı çıkıyor.

100 yıl önce ortaya atılan bu teori Britanyalı bilim adamlarınca doğrulandı.

Londra'daki Imperial College'de görevli bilim adamları, 'Seks ne işe yarar?' sorusunu araştırdı ve şu sonuca ulaştı:

Çiftleşen' canlılardan doğan yavrular, stresli yaşam koşullarına daha kolay ve hızlı uyum sağlıyor.

Mantarlar incelendi

Bilim adamları, araştırmalarını hem aseksüel yoldan, hem de 'çiftleşerek' üreyen mantarlar üzerinde gerçekleştirdi.

Bir kısım mantarların genleriyle oynandı ve 'çiftleşerek' üremeleri engellendi. Daha sonra sadece aseksüel yoldan üreyebilen mantarlardan elde edilen 'yavru' mantar ile çiftleşerek üreyen mantarların 'yavru'ları karşılaştırıldı.

Her iki grup mantar, çok yüksek ısılara, yani stresli çevre koşullarına maruz bırakıldı. Aseksüel yollardan türeyen mantarların, diğer mantarlara göre çok daha dayanıksız olduğu görüldü.

Bilim adamlarına göre çiftleşme, genetik varyasyonları çoğalttığı için, yani iki farklı canlının genlerinin bir araya gelmesiyle ortaya başka başka kombinasyonlar çıkabildiği için, çiftleşen canlılar zorlu koşullara daha kolay ve hızlı uyum sağlayabiliyor, bu da evrim sürecinde onlara önemli bir avantaj sağlıyor.

Alman biyolog August Weismann'ın 100 yıl önce ortaya attığı teorinin doğruluğunu 21. yüzyılda kanıtlayan uzmanlar, şimdi aynı teorinin insanlar gibi gelişmiş varlıklar için geçerli olup olmadığını tartışıyor.


Ön sevişme ne işe yarar ?
 


Seks bir bütün. Yani davet edildiği andan itibaren bireyin, sonlandırma dediğimiz cinsel birleşmeye varan orgazmı tamamlayıcı tüm unsurlarıyla bir bütün.

Halk arasındaki tanımıyla ön sevişme, yani bizim için birinci evre diye tanımladığımız evre davetle başlayan, bedenlerin birbirine dokunmasıyla devam eden ve uyaranların tüm bedene yayılmasıyla süregelen bir süreç.

Tüm uyaranlar alınmadan haz hissi çoğalmaz

Ön sevişme çok kıymetli çünkü direk cinsel birleşme dediğimiz şeyde, yakalanmak istenen hazzın en yüksek noktası, uyaranlar tüm beden tarafından alınmadıkça ve özellikle kadında o hazzın haz hissi çoğaltılmadıkça kadın açısından orgazm güçleşir.

Seks iki kişiliktir

Seks iki kişiliktir diyoruz, buna bağlı olarak da erkeğin hazzı yarım kalacaktır.

O yüzden ön sevişme kıymetli bir şey. Ön sevişmeye ne kadar uzun zaman ayırır karşılıklı zamanla, ne kadar da ön sevişmenizi kaliteli kılarsanız alacağınız haz daha yüksek olacaktır; kaldı ki çok süreli birlikteliklerde bu işin içine şefkatin, güvenin, ilginin ve sevginin daha yoğun talep edildiği ilişkilerde ön sevişme bunlara cevap oluşturacaktır.