1. Kilo almanızı engelliyor: Evet, yarım saatlik bir yatak odası keyfi ile 200-250 kalori yakarak kilo verebilir, istemsiz kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

Kilo almanızı engelliyor: Evet, yarım saatlik bir yatak odası keyfi ile 200-250 kalori yakarak kilo verebilir, istemsiz kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.


2. Kalp-damar sağlığınızı koruyor: Belfast Queen's Üniversitesi'nde 1000 erkek denek üzerinde yapılan çalışmanın sonuçlarına göre haftada üç veya daha fazla seks yapan erkeklerde kalp krizi risklerinin yarı yarıya azaldığı gösterilmiş.

Kalp-damar sağlığınızı koruyor: Belfast Queen's Üniversitesi'nde 1000 erkek denek üzerinde yapılan çalışmanın sonuçlarına göre haftada üç veya daha fazla seks yapan erkeklerde kalp krizi risklerinin yarı yarıya azaldığı gösterilmiş.


3. Felç olma riskini azaltır: Yine aynı çalışmanın sonuçlarından biri de düzenli seks ile kadın ve erkeklerin inme (felç) risklerinin azaldığı yönünde sonuç vermiş.

Felç olma riskini azaltır: Yine aynı çalışmanın sonuçlarından biri de düzenli seks ile kadın ve erkeklerin inme (felç) risklerinin azaldığı yönünde sonuç vermiş.


4. Uykusuzluk probleminizi gideriyor: Cinsel ilişki sırasında salınan ve bedenin doğal morfinleri olarak bilinen

Uykusuzluk probleminizi gideriyor: Cinsel ilişki sırasında salınan ve bedenin doğal morfinleri olarak bilinen"endorfin" salgısı ile vücut rahatlamakta ve ilişki sonrası yerini güzel bir uykuya bırakıyor.


5. Koku duyunuz gelişiyor: Orgazm sırasında beynin hipofiz bölgesinden salgılanan

Koku duyunuz gelişiyor: Orgazm sırasında beynin hipofiz bölgesinden salgılanan "prolaktin" hormonu sayesinde beynin koku alma merkezi uyarılıyor ve bu şekilde düzenli seks sonrasında kişilerde koku alma duyusu gelişiyor.


6. Yaşlanmayı geciktiriyor: Evet, Dr. Mehmet Öz'e göre yılda 100 kez yapılan ilişki ile yaşlanma azalıyor, cilt güzelleşiyor.

Yaşlanmayı geciktiriyor: Evet, Dr. Mehmet Öz'e göre yılda 100 kez yapılan ilişki ile yaşlanma azalıyor, cilt güzelleşiyor.


8. Ağrı kesici özelliği: Pek çok kadın eşlerini reddetmek için kullandığı

Ağrı kesici özelliği: Pek çok kadın eşlerini reddetmek için kullandığı "canım başım ağrıyor" bahanesi artık pek işe yaramayacak.


10. Vucudunuzun esnekliği artıyor: Vucudunuzun esnekliği düzenli seks ile birlikte artıyor.

Vucudunuzun esnekliği artıyor: Vucudunuzun esnekliği düzenli seks ile birlikte artıyor.


Bu şekilde kadınlarda özellikle menopoz sonrası görülen mesane, rahim ve barsak sarkmaları azalıyor.

Bu şekilde kadınlarda özellikle menopoz sonrası görülen mesane, rahim ve barsak sarkmaları azalıyor.


14. Adetlerinizi düzenliyor: Stanford Üniversite'sinde yapılan bir araştırmada haftada en az bir kez seks yapan kadınların adet döngülerinin, ayda bir kez yapanlara oranla daha düzenli olduğu saptanmış.

Adetlerinizi düzenliyor: Stanford Üniversite'sinde yapılan bir araştırmada haftada en az bir kez seks yapan kadınların adet döngülerinin, ayda bir kez yapanlara oranla daha düzenli olduğu saptanmış.


17.

 "Seks, seksi arttırıyor": Yapılan her seks sonrası kişilerde libido artışına neden olan "testosteron" hormonu artıyor. Testosteron hormonu da kişilerde cinsel isteği tekrar tekrar kamçılıyor. Bu durumun tam tersini de söylemek doğru.



 Bu şekilde düzenli sex, adeta bir

Bu şekilde düzenli sex, adeta bir "meditasyon veya terapi yapmak" gibi aile bütünlüğünün sağlıklı bir şekilde devamlılığı için vazgeçilmez unsurlardandır.


21. Yaşam alanlarınızı farklılaştırıyor: Eşi ile cinsel uyumsuzluk, tatminsizlik veya başarısızlık yaşayan pek çok çiftin kendilerini başka uğraşlara verdiği, özellikle iş hayatlarında son derece işkolik birileri olarak yer aldıkları yapılan çalışmalarda saptanmış bir gerçek.

Yaşam alanlarınızı farklılaştırıyor: Eşi ile cinsel uyumsuzluk, tatminsizlik veya başarısızlık yaşayan pek çok çiftin kendilerini başka uğraşlara verdiği, özellikle iş hayatlarında son derece işkolik birileri olarak yer aldıkları yapılan çalışmalarda saptanmış bir gerçek.